ΜΟΔΑ

Η IWC Schaffhausen επεκτείνει τη γκάμα των ρολογιών Pilot

Η IWC Schaffhausen επεκτείνει τη γκάμα των ρολογιών Pilot

“Το 2016 επεκτείνουμε το εύρος της σειράς μας για να συμπεριλάβουμε σε αυτή και μικρότερα ρολόγια Pilot που ανήκουν στη κατηγορία entry-level, χωρίς όμως να απουσιάζει η παραδοσιακή κληρονομιά” είπε ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen, συστήνοντας μας τη νέα σειρά ρολογιών Pilot της IWC, που λανσαρίστηκε επίσημα στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας 2016 στη Γενεύη.

Η IWC Schaffhausen επεκτείνει τη γκάμα των ρολογιών Pilot

 

“Με το κομψό ρολόι Pilot’s Watch Mark XVIII και το εκλεπτυσμένο Pilot’s Watch Automatic 36, απευθυνόμαστε σε γυναίκες και άνδρες με πιο λεπτούς καρπούς που προτιμούν την κομψότητα και τη διακριτικότητα. Την ίδια στιγμή παράγουμε ένα μεγάλο και αυθεντικό ρολόι, το Big Pilot’s Heritage Watch, το ρολόι observer που θυμίζει το Big Pilot’s Watch του 1940.

Επίσης, αυτή τη χρονιά η IWC θα λανσάρει ακόμα ένα παγκοσμίως-πρώτο ρολόι το οποίο θα ταιριάζει στο θέμα των πτήσεων: το Pilot’s Watch Timezoner Chronograph, που θα είναι το πρώτο ρολόι στο οποίο μπορεί να ορίσει κανείς μια καινούρια ζώνη ώρας συμπεριλαμβανόμενης και της ημερομηνίας, απλά με το γύρισμα της στεφάνης. Τέλος, όπως κάθε χρόνο, έχουμε και τις αποκλειστικές σειρές ‘Antoine de Saint Exupéry’ και ‘Le Petit Prince’, των οποίων η ελκυστικότητα οφείλεται στο πρωτότυπο τους design όπως το ιδιαίτερο annual calendar” πρόσθεσε.

Οι πρωταγωνιστές

Μεταξύ των ρολογιών της συγκεκριμένης οικογένειας, δύο μοντέλα μαγνητίζουν τα βλέμματα, τα Big Pilot’s Heritage Watch 55 και Big Pilot’s Heritage Watch 48.

“Για εμάς ήταν ζωτικής σημασίας, από την αρχή, τα Heritage ρολόγια να ακολουθήσουν τα πρωτότυπα – από το σχεδιασμό του καντράν και το χρώμα των αριθμών μέχρι το σχήμα της προπέλας, που τα χαρακτηρίζουν οι δείκτες και τα λουράκια από δέρμα μόσχου. Είναι σα να γυρνάς πίσω το χρόνο στην πρωτοποριακή εποχή της αεροπορίας, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα έχουμε την κορυφαία τεχνολογία των ρολογιών IWC” σχολίασε ο Christian Knoop, διευθυντής του δημιουργικού τμήματος στην IWC Schaffhausen.

Επιπλέον χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν η συρόμενη λαβή που προστατεύει τους hand-wound μηχανισμούς από το να κουρδιστούν υπερβολικά (overwinding), αλλά και οι κάσες από τιτάνιο και η εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο που λειτουργεί ως προστασία από μαγνητικά πεδία. “Η ολοκληρωμένη προστασία από τα μαγνητικά πεδία στο Big Pilot’s Heritage Watch 48 μαζί με τη διαφανή πίσω όψη συνδυάζει την παράδοση και την κατασκευαστική υπεροχή” πρόσθεσε ο Knoop.

Εμφανώς εμπνευσμένα από το ιστορικό ρολόι Observer και όχι μόνο τα δύο μοντέλα ήταν μια πρόκληση για τους μηχανικούς της IWC.

Η δημιουργία του Pilot’s Watch Timezoner Chronograph σήμαινε τη σύγκλιση τριών τεχνολογιών: εκείνης του εσωτερικού δακτυλίου με τις πόλεις από το Pilot Worldtimer, εκείνης της περιστρεφόμενης στεφάνης, που δεν μπορεί να μετακινηθεί ακούσια και εκείνης από την τελευταία γενιά Aquatimer, τον περιστρεφόμενο μηχανισμό της στεφάνης, που μεταφέρει την κίνηση στο εσωτερικό του ρολογιού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ρολόι που μπορεί να δείξει στον κάτοχό του μια νέα ζώνη ώρας και την ώρα της ημέρας μαζί με εικοσιτετράωρη ένδειξη και ημερομηνία, όλα με μια απλή κίνηση του καρπού.

Επιπλέον, για του λάτρεις των ρολογιών που προτιμούν ρολόγια μικρότερα, πιο διακριτικά και κομψά, η IWC μεγάλωσε την ποικιλία της οικογένειας Pilot στην κατηγορία “entry level” με το Pilot’s Watch Automatic 36, με κάσα 36 χιλιοστών που είναι και το μικρότερο ρολόι της καινούργιας συλλογής.

Το εκλεπτυσμένο, διαχρονικό ρολόι με τους τρεις δείκτες απευθύνεται στους λάτρεις των ρολογιών με μικρότερο καρπό. Το design του καντράν των πέντε μοντέλων, που βγαίνει σε τρεις εναλλακτικές, είναι λιτό και απέριττο.\

ΔΗΜΟΦΙΛΗ