ΜΟΔΑ

The Undoing: Πώς τα παλτό της Nicole Kidman έγιναν ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς

The Undoing: Πώς τα παλτό της Nicole Kidman έγιναν ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς

Σε μία τηλεοπτική παραγωγή μυστηρίου γύρω από ένα έγκλημα, η γκαρνταρόμπα της «Grace Fraser» έχει καταφέρει να κλέψει την παράσταση.

Μία από τις πρώτες σκηνές της νέας σειράς του HBO, «The Undoing», με πρωταγωνιστές την Nicole Kidman και τον Hugh Grant, δείχνει την πρωταγωνίστρια, «Grace Fraser» να διασχίζει τους δρόμους του Manhattan με ένα πράσινο, βελούδινο παλτό. Η ενδυματολόγος της σειράς, Signe Sejlund, δημιούργησε όλα τα πανωφόρια του ρόλου ειδικά για τις ανάγκες της σειράς, βασιζόμενη στη δραματουργική πλοκή, στο μυστήριο αλλά και στο πόσο «αντιληπτή» ήθελε να γίνει η διαφορετικότητα της ηρωίδας της.


Παλτό με διπλά κουμπιά, με full skirted τελείωμα, με φουσκωτά μανίκια και με ανάγλυφα boho κεντήματα, ορίζουν για την Sejlung την avant garde, αστική κομψότητα του χαρακτήρα της Nicole με τρόπο που είτε τον λατρέψεις είτε το απορρίψεις, σίγουρα δεν μπορεί να σου περάσει αδιάφορος.

Το οξύμωρο είναι πως οι κριτικοί μόδας, από την «Independent» μέχρι την αμερικανική «Vogue» έχουν ήδη υπεραναλύσει τα ρούχα μία σειράς που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με στυλ και high fashion στιγμές. Πραγματεύεται έναν φόνο που ο ένοχός του κρύβεται στις μεγαλοαστικές τάξεις του Upper East Side.

H «Grace Fraser» όμως, πάνω από τις Roksanda μεταξωτές φούστες της και τα Givenchy εμπριμέ φορέματά της, φοράει τα πιο εμβληματικά, bohemian παλτό της σεζόν και «σκεπάζει» την αέρινη υπόστασή της κάνοντας statement ακόμα και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Στο χάος της Νέας Υόρκης μοιάζει με φιγούρα αλλόκοσμη, σχεδόν λυρική που δεν καταλαβαίνεις αν θέλει να «κρύψει» ένα ένοχο μυστικό ή να «καλύψει» την ευάλωτη ιδιοσυγκρασία της.

«Όταν καλείσαι να ντύσεις μία τόσο μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή πρέπει να σκέφτεσαι με όρους κινηματογραφικούς», είπε η ενδυματολόγος της σειράς. «Για αυτό έκανα τα παλτό ογκώδη και εντυπωσιακά, τους πρόσθεσα μήκος και λυρισμό, γιατί ήθελα να χαράζονται στη μνήμη όπως ένα αξιομνημόνευτο καρέ ταινίας χρόνια μετά την προβολή της», εξήγησε η Sejlung σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Independent.

Και αν σε μία σειρά με επίκεντρο μία δολοφονία και κατηγορούμενο έναν επιφανή γιατρό έχουν καταφέρει να κλέψουν την παράσταση τα παλτό της κεντρικής ηρωίδας τότε σίγουρα έχουν δημιουργηθεί πολλά «αξιομνημόνευτα καρέ» σε αυτήν τη νέα HBO παραγωγή.

https://www.instagram.com/p/CHV6dHogH70

ΔΗΜΟΦΙΛΗ