ΜΟΔΑ

Ο οίκος Burberry δωρίζει υφάσματα σε σπουδαστές μόδας - Όχι όμως το εμβληματικό καρώ

Ο οίκος Burberry δωρίζει υφάσματα σε σπουδαστές μόδας - Όχι όμως το εμβληματικό καρώ
ΑP Photo

Τον τελευταίο καιρό και με την πανδημία του κορωνοϊού να χτυπά αλύπητα τον κόσμο της μόδας, οι μεγάλοι οίκοι κάνουν στροφή σε ένα πιο κοινωνικό πρόσωπο.

Ανάμεσά τους και ο οίκος Burberry, που τον τελευταίο χρόνο έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες: Από τη συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή και ακτιβιστή για τα δικαιώματα των παιδιών, Μάρκους Ράσφορντ, για τη στήριξη κέντρων νεολαίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, έως την μετατροπή του εργοστασίου του ώστε να κατασκευάζει προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό PPE για εργαζόμενους σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Τώρα, ο βρετανικός οίκος ειδών πολυτελείας αποκαλύπτει το νέο του εγχείρημα, καθώς συνεργάζεται με το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (British Fashion Council) για μια νέα πρωτοβουλία τη διάθεση αχρησιμοποίητων υφασμάτων σε σπουδαστές σχολών μόδας που έχουν ανάγκη.

Η πιλοτική πρωτοβουλία ReBurberry Fabric, θα παρέχει στους σπουδαστές των σχολών ρολά υφάσματα Burberry που θα χρησιμοποιηθούν στις συλλογές τους -όχι, όμως το εμβληματικό καρό του οίκου- με την ελπίδα να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μοντέλο που μπορούν να ακολουθήσουν άλλοι οίκοι μόδας στο μέλλον.

«Η παροχή πόρων για την επόμενη γενιά σε ολόκληρη τη χώρα με βιώσιμο τρόπο θα τους επιτρέψει να δώσουν ζωή στη δημιουργικότητά τους και να συνεχίσουν μέσω των προγραμμάτων τους με τα εργαλεία που χρειάζονται», εξηγεί ο οίκος σε ανακοίνωσή του. «Ανυπομονούμε να δούμε πώς οι δωρεές μπορούν να επηρεάσουν θετικά αυτά τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους φοιτητές και ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αρχή μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας του κλάδου για την υποστήριξη αυτών των κοινοτήτων, τώρα και στο μέλλον», προσθέτει.

Ο Burberry ακολουθεί τα βήματα του οίκου Alexander McQueen, ο οποίος δώρισε παλιά υφάσματα σε 14 διαφορετικά πανεπιστήμια νωρίτερα φέτος.

Οι δωρεές έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τους φοιτητές μόδας, οι οποίοι έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα, καθώς τα μαθήματα διεξάγονται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας και εκτός από την έλλειψη χρόνου και χώρου στο στούντιο, πρέπει να προσαρμοστούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να αντιμετωπίσουν προβλήματα οικονομικής φύσης.

Πάντως, νωρίτερα φέτος, ο οίκος Burberry ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να απολύσει 500 υπαλλήλους γραφείου και να καταργήσει ισάρριθμες θέσεις εργασίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως, ως συνέπεια της πανδημίας. Ο οίκος αναγκάστηκε να προβεί σε περικοπές δαπανών ύψους 55 εκατομμυρίων λιρών μέσα στο 2020, προκειμένου να παραμείνει ζωντανός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ