ΜΟΔΑ

Blast from the past: Το Timex Q είναι το ρολόι που συνδυάζει ρετρό design με σύγχρονες τεχνολογίες

Blast from the past: Το Timex Q είναι το ρολόι που συνδυάζει ρετρό design με σύγχρονες τεχνολογίες

To «νέο» καταδυτικό ρολόι, με τα «παλιά» χαρακτηριστικά, που δεν περνάει απαρατήρητο.

Ας ξεκινήσουμε με μία mini ιστορική αναδρομή: για πολλά χρόνια η Timex ήταν γνωστή κυρίως ως κατασκευαστής προσιτών και αξιόπιστων μηχανικών ρολογιών όταν το 1972 ξεκινάει να «δουλεύει» για πρώτη φορά τον μηχανισμό quartz στα ρολόγια της. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε «φρέσκια και καινοτόμα» και το αρχικό γράμμα «Q» έδωσε το όνομά του στη νέα σειρά «Q» της Timex. Mία συλλογή από ενδιαφέροντα και ποικίλα στυλ ρολογιών η οποία έκρυβε διάφορες τεχνολογικές εκπλήξεις, μεταξύ των οποίων οι διαμετρητές ελατηρίου ισορροπίας ελεγχόμενες από χαλαζία, που βλέπουμε πρώτη φορά στο μοντέλο «36». Το αρχικό Q Timex, είναι ένα καταδυτικό ρολόι που ανήκει σε αυτήν τη σειρά, ενέπνευσε τη νέα (επανά)κυκλοφορία και «βγήκε για πρώτη φορά στον κόσμο» το 1979.

Η επανέκδοση του ιστορικού μοντέλου λανσαρίστηκε πριν από κάποιους μήνες και φαίνεται να αποτελεί μια σχετικά πιστή αναπαράσταση του ιστορικού μοντέλου, με πολλές από τις μικρές λεπτομέρειες που έκαναν το πρωτότυπο μοντέλο τόσο πρωτοποριακό για την εποχή του, να έχουν διατηρηθεί. Φυσικά, το Q Timex ξεχωρίζει για την 70s vintage αισθητική του με το δίχρωμο καντράν του, τα 38mm του και τον quartz μηχανισμό του να το κάνουν μία σχετικά προσιτή και οικονομική επιλογή αλλά και ένα statement αντικείμενο για τους λάτρεις της μόδας, ταυτόχρονα.

Το ρολόι έχει λεπτό προφίλ (12,4 mm) και η κάσα του είναι τμηματοποιημένη μέσω μιας πολύπλευρης μεσαίας θήκης, του πλαισίου και του κρυστάλλου, οπότε όλο το Q Timex μοιάζει πολύ πιο λεπτό από τις διαστάσεις του. Η στεφάνη του περιστρέφεται και προς τις δύο κατευθύνσεις με ικανοποιητικό βαθμό αντίστασης και το κλασικό χρωματικό σχέδιο «Pepsi» (ονομάστηκε έτσι εξαιτίας των μπλε και κόκκινων στοιχείων του design του) το κάνουν ιδανικό για casual εμφανίσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Ένα ρολόι με retro χαρακτηριστικά, φιλική τιμή προς τον καταναλωτή και πολλών ετών τεχνογνωσία συμπυκνωμένη στον quartz μηχανισμό του, είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητο από τους λάτρεις της δεκαετίας του ’70 αλλά και του διαχρονικού στυλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ