ΜΟΔΑ

19 tracks συνθέτουν το playlist της μόδας όπως ακούστηκε στις κομψότερες πασαρέλες του κόσμου

19 tracks συνθέτουν το playlist της μόδας όπως ακούστηκε στις κομψότερες πασαρέλες του κόσμου
Μια από τις δημιουργίες της Iris van Herpen σε παιχνιδίσματα ινδαλμάτων. REUTERS/Benoit Tessier

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι μας έμαθε πολλά. Μας υπενθύμισε το ανυπέρβλητο στιλ του Issey Miyake που παρουσίασε δημιουργίες από υφάσματα που είχαν υποστεί θερμική επεξεργασία γεμάτες γεωμετρία μέσα σε έκρηξη χρωμάτων, μας επιβεβαίωσε ότι ο Καρλ Λάγκερφελντ της Chanel θα συνεχίσει να επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που παρουσιάζονται τα trends της μόδας με τη διαρρύθμιση που έφερε τους θεατές πιο κοντά στα μοντέλα και μας ξανασύστησε την καινοτόμο δημιουργό από την Ολλανδία Ιris van Herpen που δημιούργησε ένα σόου διαδραστικό.

Βέβαια υπήρχαν και άλλοι. Η Chloe άφησε λίγο στην άκρη την αέρινη γυναίκα δημιουργώντας μια συλλογή με αναφορές στην κουλτούρα του δρόμου και των δίτροχων, η Stella McCartney δεν ξέχασε τη θηλυκότητα εμποτίζοντας την με χιούμορ, ο πάντα αριστουργηματικός Τζιαμπατίστα Βάλι επανέφερε τον ποδόγυρο πάνω από το γόνατο, η Vivien Westwood, κλασικά, κήρυξε πόλεμο στα στερεότυπα των φύλων και ο πάντα ευρηματικός Τζον Γκαλιάνο έφερε τις δύο διαστάσεις στον οίκο Maison Margiela.

Αλλά μάθαμε ή μάλλον ακούσαμε και άλλα σε κάθε Εβδομάδα Μόδας του κόσμου

Με το μουσικό αυτί τους στραμμένο στο παρελθόν, στα τέλη των ’70s και τα ’80s οι μουσικοί επιμελητές των σόου μας επέστρεψαν εκεί που άρχισαν όλα.

Στη μελοδραματική synth pop των Pet Shop Boys με το “Left to My Own Devices” που ακούστηκε στην Alberta Ferretti στον πάντα φρέσκο στο άκουσμα του Michael Jackson με το “Don’t Stop ’Til You Get Enough” που ακούστηκε στο σόου του Tommy Hilfiger.

Αν όμως υπήρχε ένας καλλιτέχνης που τίμησαν πολλοί οίκοι αυτός είναι ο Ντέιβιντ Μπόουϊ. Στο σόου του Brandon Maxwell ακούστηκε η συνεργία τους με τους Queen “Under Pressure” ενώ η Donatella Versace έκλεισε τη συλλογή της με το “Ground Control to Major Tom.”

Οι Νew York Times δημιούργησαν το playlist της πρώτης Εβδομάδας Μόδας 2016 καταγράφοντας επιλογές από το Λονδίνο, το Μιλάνο, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.

Ευχόμαστε καλή ακρόαση σε κάθε κομψευόμενο μουσικό αυτί με 19 tracks που ντύνουν τις στιγμές με στιλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ