ΜΟΔΑ

Omega Moonwatch: To πρώτο ρολόι που πέταξε στο διάστημα τώρα εκσυγχρονίζεται

Omega Moonwatch: To πρώτο ρολόι που πέταξε στο διάστημα τώρα εκσυγχρονίζεται

Το 1969 βρέθηκε στα χέρια των αστροναυτών του Αpollo 11 και πλέον μπορεί να βρεθεί και στα δικά σου.

Tο αυθεντικό Moonwatch, ήταν ένα ρολόι από τη σειρά Speedmaster της Omega που το 1969 ταξίδεψε στη Σελήνη στον καρπό και των αστροναυτών της αποστολής Apollo 11 της NASA. Στο εσωτερικό του είχε χαραγμένη τη φράση «Flight qualified by NASΑ», όπως και όλα τα αντίστοιχα μοντέλα από εκείνη τη στιγμή και μετά. Φέτος, σχεδόν μισό αιώνα μετά από αυτήν την πρώτη «πτήση» του η Omega παρουσιάζει τη νέα γενιά του συγκεκριμένου μοντέλου, ενός από τα πιο αγαπημένα και περιζήτητα ρολόγια όλων των εποχών, με αντιμαγνητικό μηχανισμό (λειτουργεί ανεπηρέαστα ακόμα και σε μαγνητικό πεδίο 15.000 Gauss) που πλέον φέρει πιστοποίηση «Master Chronometer».


Αν ήσουν λάτρης του πρωτότυπου μοντέλου θα χαρείς ιδιαίτερα όταν ανακαλύψεις πως και στα νέα Moonwatch η κλασική ασύμμετρη κάσα, το βαθμιδωτό καντράν, όπως και η τελεία πάνω από την ένδειξη 90 (DON: dot over 90) καθώς και το ευκρινές σημάδι που βρίσκεται διαγωνίως του αριθμού 70, επάνω στον δακτύλιο της στεφάνης από αλουμίνιο, παραμένουν ίδια και αναλλοίωτα. Αυτό που αλλάζει, λοιπόν, δεν είναι τόσο η εμφάνιση του διάσημου αυτού ρολογιού όσο ο μηχανισμός του. Ο καινούργιος ονομάζεται Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861 και εγγυάται ότι το Moonwatch δεν θα επηρεάζεται ακόμη κι από τα ισχυρότερα μαγνητικά πεδία.


Επιπλέον, εξασφαλίζει ότι το ρολόι διαθέτει τον υψηλότερο βαθμό πιστοποίησης της ελβετικής ωρολογοποιίας που μπορεί να δοθεί σε χρονογράφο (Master Chronometer) και αφορά τους τομείς της ακρίβειας, της απόδοσης και της αντίστασης στα μαγνητικά πεδία. Αυτό, επίσης, που έχει αλλάξει σε σχέση με το κλασικό μοντέλο είναι το μπρασελέ του. Τώρα είναι ενσωματωμένο στην κάσα και αποτελείται από πέντε καμπυλωτούς συνδέσμους ανά σειρά. Διαθέτει νέο κούμπωμα με το λογότυπο της Omega επάνω στο καπάκι και σατινέ φινίρισμα. Σε ό,τι αφορά το καντράν η κλίμακα των λεπτών είναι χωρισμένη στα 3, σε αντίθεση με τις 5 ενότητες των προηγούμενων μοντέλων.

To νέο Moonwatch έχει περάσει από «πολύ σκληρές δοκιμασίες» για να πάρει τη νέα πιστοποίηση. Έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του από τους -70° έως τους 93°C, η αντοχή του σε επιτάχυνση έως 16G, η μη διάβρωσή του μέσα σε περιβάλλον καθαρού οξυγόνου, έχει κυριολεκτικά «κατέβει από το διάστημα» για να περάσει «δια πυρός και σιδήρου», γι’ αυτό το αποτέλεσμα το έχει δικαιώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ