ΜΟΔΑ

Η Ναόμι Κάμπελ καταγγέλει τον διαχρονικό ρατσισμό στον κόσμο της μόδας

Η Ναόμι Κάμπελ καταγγέλει τον διαχρονικό ρατσισμό στον κόσμο της μόδας
Youtube

Μπορεί η Jourdan Dunn, Nykhor Paul και Leomie Anderson να μίλησαν για την άρνηση επαγγελματιών του χώρου της μόδας να δουλέψουν με Αφροαμερικανές ή για τα συχνά προβλήματα στα παρασκήνια των show της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη όταν στιλίστες και μακιγιέρ δεν είχαν τα κατάλληλα εφόδια για να δουλέψουν πάνω σε φυσικά μαλλιά και πιο σκούρα δέρματα, δεν άρθρωσαν όμως κάτι που δεν γνωρίζουν όλοι.

“Όταν ήμουν νεότερη συνάντησα το ίδιο ζήτημα” λέει η Ναόμι Κάμπελ στην Teen Vogue. “Στα παρασκήνια των επιδείξεων υπήρχαν στυλίστες που δεν είχαν καμία εμπειρία στο πώς να δουλεύουν με μαύρα μοντέλα” πρόσθεσε ενώ θυμήθηκε τα χρόνια που κουβαλούσε το δικό της βαλιτσάκι με καλλυντικά για να βάφεται στα πρώτα βήματα της εμβληματικής πλέον καριέρας της.

“Είχα πάντα μαζί μου τα δικά μου προϊόντα, τα δικά μου χρώματα μακιγιάζ, προϊόντα για τα μαλλιά μου, τα πάντα, ακριβώς για να είμαι σίγουρη πως θα έχω ό,τι χρειάζεται για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα” συμπλήρωσε. “Eίναι αποκαρδιωτικό να ακούς ότι τόσα χρόνια μετά τα μαύρα μοντέλα αντιμετωπίζουν ακόμη τέτοια προβλήματα”.

H ακτιβίστρια και ιδιοκτήτρια πρακτορείου μοντέλων από το 1984, Bethann Hardison έδωσε τα εύλογα αίτια. “Εάν δεν έχεις κλείσει κάποιο μοντέλο διαφορετικής εθνότητας δεν δίνεις κίνητρο για να μάθουν οι επαγγελματίες του χώρου τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στο επάγγελμα” λέει. Για τη Hardison τα μαύρα μοντέλα ακόμη παλεύουν “ενάντια στο σύστημα” και πρέπει να είναι “πιο ανθεκτικά στον ανταγωνισμό”.

“O κόσμος της μόδας πρέπει να εκπαιδευτεί στη διαφορετικότητα” ισχυρίζεται η Hardison που από κοινού με τη Ναόμι Κάμπελ αλλά και την Ιμάν έχουν ιδρύσει την οργάνωση Balance Diversity.

“Xρησιμοποιούμε την επιρροή και τις φωνές μας για να περιορίσουμε το ρατσισμό και να καταδείξουμε την ανάγκη της διαφορετικότητας στη βιομηχανία της μόδας” σχολιάζει η Ναόμι Κάμπελ που τελευταία έχει αναδειχθεί σε μια γυναικεία φιγούρα γεμάτη δυναμισμό που παλεύει για ένα καλύτερο αύριο.

https://www.instagram.com/p/p

Η Ναόμι Κάμπελ έκλαψε για ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες η Κάμπελ πρωταγωνίστησε κλαίγοντας ασταμάτητα για ένα 9χρονο κορίτσι από το Αφγανιστάν που είδε την οικογένεια της να πεθαίνει από βομβιστική επίθεση.

https://www.instagram.com/p/p

Αφορμή το video clip του single της διεμφυλικής Anohni των Antony and the Johnsons (μια καλλιτεχνική φιγούρα που εναντιώθηκε στον ψεύτικο καθωσπρεπισμό των Oscars) “Drone Bomb me” που σκηνοθέτησε ακόμη ένας παράγοντας της μόδας - ο Riccardo Tisci που όταν δεν κάνει τα πλάνα του στο γεμάτο λυγμούς πρόσωπο της Ναόμι είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Givenchy.

https://www.instagram.com/p/p

H Nαόμι Κάμπελ μεγάλωσε, ωρίμασε, βελτιώθηκε -επιτέλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ