ΜΟΔΑ

The Crown: H τηλεοπτική «Lady D» και η πιστή ενδυματολογική αναπαράσταση της περιόδου 1977-1990

The Crown: H τηλεοπτική «Lady D» και η πιστή ενδυματολογική αναπαράσταση της περιόδου 1977-1990

H ενδυματολόγος της σειράς, Amy Roberts, είναι η βασική πρωταγωνίστρια της επιτυχίας του Netflix. 

H τέταρτη σεζόν μίας από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές του Netflix, του «The Crown» βγήκε στον αέρα στα μέσα Νοεμβρίου, αλλά την τελευταία εβδομάδα το cast της έχει σαρώσει σε Χρυσές Σφαίρες και Critics’ Choice Awards, δείχνοντας πως δεν αξιολογήθηκε ως «αριστουργηματική αναπαράσταση την βρετανικής μοναρχίας το διάστημα 1977-1990» μόνο από το κοινό, αλλά και από τους κριτικούς και τον κόσμο που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή και τη δημιουργία μίας τηλεοπτικής σειράς.


Η ενδυματολόγος του «The Crown», και βραβευμένη με Emmy, Amy Roberts, συνέχισε να ντύνει όλους τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες που ξεχωρίσαμε από την τρίτη σεζόν, συν δύο νέους: την Πρωθυπουργό της Αγγλίας Margaret Thatcher (Gillian Anderson) και την πριγκίπισσα Diana (Emma Corrin). Και οι δύο γυναίκες κέρδισαν Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία τους και διθυραμβικά σχόλια για την πιστή αναπαράσταση της αισθητικής, της φινέτσας και του στυλ των δύο σημαντικών γυναικείων προσωπικοτήτων για τη σύγχρονη, βρετανική ιστορία.

Η Emma Corrin, συγκεκριμένα, ευχαρίστησε την πριγκίπισσα Diana όταν παρέλαβε τη Χρυσή Σφαίρα την προηγούμενη Κυριακή και εμείς πρέπει σίγουρα να ευχαριστήσουμε την Roberts για την πιστή αποτύπωση μερικών από των πιο διάσημων συνόλων της πριγκίπισσας της Ουαλίας, στη μικρή οθόνη. Από το κόκκινο-χρυσό, Bellville Sassoon φόρεμα που έβαλε το 1981 στην πρεμιέρα της ταινίας «For Your Eyes Only» μέχρι το πομπώδες νυφικό της με τα 4,5 μέτρα ουρά, δια χειρός David & Elizabeth Emanuel, όλα ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια μας βοηθώντας όχι μόνο στη δραματουργική εξέλιξη της σειράς αλλά και στην αισθητική αναπαράσταση μίας εποχής γνώριμης, αλλά συνάμα μακρινής.

H Amy Roberts έχει δηλώσει στην εφημερίδα «The Post» λίγο μετά το τέλος των γυρισμάτων της σειράς: « Ήθελα τα χρώματα των ρούχων της πριγκίπισσας Diana να είναι ελαφριά και φρέσκα για να φαίνεται πιο έντονα η αντίθεση με τα κοστούμια και την επίσημη χρωματική παλέτα των υπολοίπων μελών του παλατιού-φυλακή, αλλά και των πιο ήπιων χρωμάτων που χρησιμοποιούσαν στα σύνολά τους άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας» είπε, προσθέτοντας: «Ήθελα να μοιάζει με μια πεταλούδα που πιάστηκε στον ιστό της αράχνης». Λυρική αλλά τόσο αληθινή παρομοίωση όχι μόνο για το στυλ, αλλά για ολόκληρη τη ζωή της «Lady D».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ