ΜΟΔΑ

Η Barbie και ο Ken στο σόου της συλλογής F/W 2021 του οίκου Balmain

Η Barbie και ο Ken στο σόου της συλλογής F/W 2021 του οίκου Balmain
Instagram

Καθώς οι επιδείξεις μόδας με την παρουσία κοινού απαγορεύονται, οι μεγάλοι οίκοι αναζητούν όλο και πιο πρωτότυπους τρόπους για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού. Ο οίκος Balmain επιστράτευσε γι αυτό το σκοπό, τη Barbie και τον Ken...

Όπως και σε πολλούς από εμάς, τα ταξίδια λείπουν στον Olivier Rousteing, το διευθυντή δημιουργικού του οίκου Balmain· το κατέστησε σαφές όταν παρουσίασε το show για τη γυναικεία και ανδρική κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021 του γαλλικού οίκου.

Με τον φακό να το καταγράφει σε ένα υπόστεγο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Charles De Gaulle του Παρισιού, το show περιλάμβανε ένα παροπλισμένο 777 της Air France και μοναδικούς παρευρισκόμενους τη Barbie και τον Ken.

«Δεν ξέρω πού πηγαίνουμε», είπε ο Olivier Rousteing, πριν ξεκινήσει το streaming του show. «Ξέρω όμως ότι κάπου πηγαίνουμε. Ο στόχος δεν είναι ο προορισμός αλλά το ταξίδι, η αναχώρηση και η απόδραση».

https://www.instagram.com/p/CMSaXfUB9Uu

Για τη γυναικεία και ανδρική κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021 ο οίκος Balmain συνεργάστηκε με τη Mattel και προσκάλεσε στο show δύο κούκλες Barbie και μία κούκλα Ken. Οι κούκλες δημιουργήθηκαν με χρήση τεχνολογίας CGI και χρησιμοποιήθηκαν επίσης ως μανεκέν φορώντας δημιουργίες σε παστέλ χρώματα με ιδιαίτερα τονισμένους μυτερούς ώμους, μια αναφορά συις δημιουργίες του ιδρυτή του οίκου, Pierre Balmain.

«Όπως και ο οίκος Balmain, η Barbie βασίζεται σε μια μοναδική κληρονομιά», είπε ο Richard Dickson, πρόεδρος της Mattel.

«Από το ντεμπούτο της το 1959, είναι ένα διεθνές σύμβολο και μούσα, εξάπτοντας τη φαντασία και επηρεάζοντας συζητήσεις σε όλον τον κόσμο. Κάθε μια από τις συνεργασίες στις οποίες έχει συμμετάσχει η Barbie είναι ένας καθρέφτης των καιρών και ένα στιγμιότυπο της ποπ κουλτούρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ