ΜΟΔΑ

Gossip Girl Reboot: Η εμβληματική σειρά των 00s περνάει σε μία νέα, πιο σκοτεινή εποχή

Gossip Girl Reboot: Η εμβληματική σειρά των 00s περνάει σε μία νέα, πιο σκοτεινή εποχή

Και ενδυματολογικά αυτό αποτυπώνεται με τον πιο edgy τρόπο.

Aπό την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως το reboot της εμβληματικής σειράς των 00s, Gossip Girl, βρίσκεται καθ’ οδόν οι οπαδοί αυτού του είδους τηλεοπτικών παραγωγών για δύο πράγματα «ανησύχησαν»: πρώτον για το ποιοι ηθοποιοί θα απαρτίζουν το νέο τμήμα του πανάκριβου ιδιωτικού σχολείου του Manhattan, «Constance Billard» και δεύτερον για το αν τα νέα κοστούμια της σειράς θα μπορέσουν να ξεπεράσουν σε fashion forward αισθητική και πρεστίζ τα πρώτα, αυθεντικά ρούχα της Blake Lively και Leighton Meester.

O Eric Daman, o ενδυματολόγος του Gossip Girl 2.0 δήλωσε πρόσφατα στη βρετανική Vogue πως όταν ντύνει τους νέους χαρακτήρες του show, τον ενδιαφέρει «και να αποτυπώσει την edgy αισθητική της Gen Z αλλά και να δημιουργήσει high fashion looks με διεθνή αποδοχή που θα ξεφεύγουν από τα αμερικάνικα, αισθητικά ΄στεγανά’». Οι πρώτες εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει από τα γυρίσματα αποδεικνύουν πως τα έχει καταφέρει στον απόλυτο βαθμό. Σε σχέση με τις θηλυκές και girly, ενδυματολογικές αναφορές του πρώτου Gossip Girl, αυτά τα outfits είναι πιο «σκοτεινά», fashionable with a twist, και πιο χαρακτηριστικά της street αισθητικής των σημερινών εφήβων.


Το νέο cast περιλαμβάνει ονόματα όπως των: Eli Brown, Savannah Smith, Whitney Peak, Jordan Alexander αλλά και της πιο διάσημης teen blogger -μέχρι πριν από κάποια χρόνια- Tavi Gevinson. Οι «μαθητές» της νέας εποχής της τηλεοπτικής σειράς συνδυάζουν με ευκολία ένα Balmain blazer αξίας 2.000 δολαρίων με ένα μαύρο, ποδηλατικό κολάν από economy brand. Κρατούν την iconic (πια!) «Le Chiquito» τσάντα του οίκου Jacquemus μαζί με το αθλητικό backpack τους και κυκλοφορούν με ένα Christopher John Rogers μάξι φόρεμα, μέρα μεσημέρι στη Νέα Υόρκη σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.


Τα σκαλιά του Metropolitan Museum of Art γεμίζουν και αυτήν τη σεζόν με «μαθητές» που κάνουν εκεί το διάλειμμά τους, μόνο που σε σχέση με το παλιό cast το νέο φοράει sneakers και street brands πάνω από custom made σύνολά τους, κάτι που δεν θα τολμούσαν να κάνουν ποτέ τα κορίτσια (αλλά και τα αγόρια) της καλής κοινωνίας του Upper East Side στα 00s. H πολυπολιτισμικότητα της νέας αποχής δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το styling μίας εφηβικής σειράς τόσο δημοφιλούς που έχει ήδη στο Instagram account της 3.000.000 followers. Aν μπορούσαμε να περιγράψουμε αυτό το styling με δύο μόνο λέξεις, θα δανειζόμασταν και θα αλλάζαμε ελαφρώς της αγαπημένη ρήση μίας άλλη διάσημης, τηλεοπτικής ηρωίδας, της Carrie Bradshaw: «Dark&Fabulous»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ