ΜΟΔΑ

Ένα brand μαγιό δημιουργεί eco-friendly σχέδια αποτυπώνοντας πάνω τους εικόνες από όλο τον κόσμο

Ένα brand μαγιό δημιουργεί eco-friendly σχέδια αποτυπώνοντας πάνω τους εικόνες από όλο τον κόσμο

Μία νέα συλλογή μαγιό που «δοξάζει» το προσωπικό ταξίδι κάθε γυναίκας στη ζωή αλλά και στον κόσμο έρχεται αυτήν την εποχή, κλείνει το μάτι σε ένα ηθικά σωστό τρόπο παραγωγή και μας ταξιδεύει νοητά σε μέρη που ίσως δεν έχουμε ακόμα επισκεφτεί μέσα από μία ονειρική καμπάνια μόδας. Ο λόγος για τα μαγιό Boogaloo που σέβονται τις γυναίκες που τολμούν να εξερευνήσουν το άγνωστο. Το κάθε νέο σχέδιο δεν είναι μόνο κατασκευασμένο με eco-friendly τρόπο αλλά είναι και μοναδικό, αντανακλώντας τον κόσμο, τα ανθρώπινα πάθη και τη φύση γύρω μας.

Κάθε ένα από τα 17 ξεχωριστά κομμάτια που διατίθενται σε πέντε νέα σχέδια, ολόσωμα αλλά και bikinis, βασίζονται στις φωτογραφίες που τράβηξε η Creative Director του brand, η Melina Giolva στο πρόσφατο ταξίδι της στο πιο παλιό ανεξάρτητο αραβικό κράτος, στο Ομάν. Τα prints των κομματιών αντανακλούν την κουλτούρα μίας χώρας που όχι μόνο μπορεί να υπερηφανεύεται για τη ζεστή φιλοξενία, την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και τα θαυμάσια τοπία της αλλά αντιπροσωπεύουν και το προσωπικό εφαλτήριο της δημιουργού για να ξεκινήσει το «δικό της ταξίδι» στον κόσμο.

Τα χρώματα των μαγιό αντικατοπτρίζουν τη ζεστασιά του Ομάν. Τα διαφορετικά τοπία και ο μοναδικός χαρακτήρας της χώρας εκφράζεται με έντονα prints και funky αποχρώσεις. Ενώ η χρήση του μπλε, το ζωντανό ροζ, το τιρκουάζ, το ηλιόλουστο κίτρινο, το πράσινο χρώμα του δυόσμου και όλο το φάσμα των κόκκινων αποχρώσεων κάνουν αυτά τα στράπλες ολόσωμα και τα ψηλόμεσα two-pieces, μοναδικά «έργα τέχνης» για την γκαρνταρόμπα μας. Η Melina μας μίλησε για τον βιώσιμο τρόπο παραγωγής των μαγιό της, για τους λόγους που επέλεξε την Ελλάδα ως βάση για την παραγωγή του brand της αλλά και τoν τρόπο που διαμόρφωσε η πανδημία τις αγοραστικές μας συνήθειες. «Οι ιστορίες από τα ταξίδια μου πάντα με εμπνέουν για να δημιουργήσω ένα νέο σχέδιο», λέει η Creative Director των Boogaloo και μας κάνει να ανυπομονούμε για το «επόμενο ταξίδι μαζί με εκείνη και τις δημιουργίες της»…

Πιστεύεις ότι η πανδημία έστρεψε το αγοραστικό κοινό μακριά από τη λογική της «fast fashion» και το έκανε να αναζητά πιο βιώσιμα ρούχα και αξεσουάρ με διαχρονική αισθητική;
Η πανδημία έκανε «slow down everything», επιβράδυνε τους ρυθμούς σε όλα, δηλαδή. Το ίδιο έγινε και στη μόδα. Οι καταναλωτές στράφηκαν πιο πολύ σε slow fashion brands, φιλικά προς το περιβάλλον, με εξαιρετική ποιότητα στα προϊόντα τους αλλά μικρότερες παραγωγές. Ταυτόχρονα το γεγονός ότι για ένα χρόνο τώρα περνάμε στο σπίτι το 90% του χρόνου μας, μας επέτρεψε να δούμε ποια κομμάτια αξίζουν πραγματικά να βρίσκονται στην γκαρνταρόμπα μας και αυτά συνήθως δεν ανήκουν στις συλλογές των fast fashion brands, καθώς σε αυτές τις collections λείπει η διαχρονικότητα στον σχεδιασμό τους.

Τα μαγιό σου κατασκευάζονται με 100% οικολογικό τρόπο;
Τα μαγιό κατασκευάζονται στην Αθηνά με βιώσιμο τρόπο παραγωγής, από οικογενειακές επιχειρήσεις. Για την κατασκευή τους αγοράζουμε lux, ανακυκλωμένα υφάσματα από την Ιταλία και χρησιμοποιούμε την τεχνική του digital printing για την εκτύπωση των μοτίβων. Η τεχνική αυτή είναι ο πιο οικολογικός τρόπος εκτύπωσης σε ύφασμα. Επίσης έχω σταθεί πολύ τυχερή και έχω βρει συνεργάτες στην Ελλάδα που πιστεύουν στα Boogaloo και το όραμα που έχουμε και συνεπώς καταλαβαίνουν ότι για να είναι ένα brand sustainable η παραγωγή πρέπει να είναι μικρή ώστε να μην υπάρχει μεγάλο πλεόνασμα προϊόντων. Είμαι πραγματικό ευγνώμων για αυτό. Το προϊόν δεν είναι 100% οικολογικό ακόμη γι'αυτό θέλω να συνεχίσω να επενδύω σε νέους τρόπους παραγωγής και έχω ως στόχο να καταφέρουμε την 100% αποφυγή οποιουδήποτε πλαστικού στοιχείου στην παραγωγή μας. Κάθε μαγιό συνοδεύεται με ένα υφασμάτινο pouch το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους από την παραλία μέχρι και τη βραδινή μας έξοδο.

Πες μου δυο λόγια για εσένα, πού ζεις τώρα και γιατί επέλεξες η έδρα του brand σου είναι στην Αθήνα;
Θεωρώ τον εαυτό μου έναν σύγχρονο νομά. Έχω ζήσει σε 5 χώρες μέχρι τώρα, από το Παρίσι μέχρι και τη Σιγκαπούρη, αλλά τα τελευταία χρόνια νιώθω ότι έχω βρει «το σπίτι μου» στο Άμστερνταμ, από όπου και ξεκίνησα τα Boogaloo το 2019. Παρότι δεν ζω στην Ελλάδα ήθελα πάρα πολύ να υποστηρίξω τη χώρα μου, γι’ αυτό και αναζήτησα συνεργάτες εδώ. Με τιμάει να βλέπω «MADE IN HELLAS» πάνω στο προϊόν που έχω δημιουργήσει και που μοναδικές γυναίκες σε όλο τον κόσμο φοράνε και νιώθουν αυτοπεποίθηση.

Ένας επόμενος, επαγγελματικός στόχος;
Ρεαλιστικά μιλώντας, με την αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, επιθυμώ να δω τo brand μου να έχει μια υγιή ανάπτυξη τους επομένους 6 μήνες. Βλέπω τα prints σαν μοναδική wearable art («φορέσιμη» τέχνη) και θέλω πολύ να επεκταθούμε και σε statement resortwear συλλογές, οπότε ελπίζω πως θα δείτε περισσότερα από εμάς σύντομα.

Ιnfo: www.boogalooswimwear.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ