ΜΟΔΑ

Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης: Και πάλι με παρουσία κοινού τα ντεφιλέ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης: Και πάλι με παρουσία κοινού τα ντεφιλέ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
ΑP Photo

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης προβλέπεται να υποδεχθεί εκ νέου ντεφιλέ με φυσική παρουσία, στο επόμενο ραντεβού που δίνει, από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA).

Η επιστροφή στις εκδηλώσεις με την παρουσία κοινού θα οργανωθεί σε προσαρμογή με τους υγειονομικούς κανόνες που βρίσκονται σε ισχύ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, έκανε σαφές το CFDA, το οποίο αναμένει ότι ορισμένοι οίκοι θα συνεχίσουν να επιλέγουν διαδικτυακή παρουσίαση των νέων συλλογών τους.

Σχεδόν το σύνολο των δύο τελευταίων Fashion Weeks, τον περασμένο Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο, διεξήχθη ψηφιακά, με ελάχιστους σχεδιαστές, όπως τον Κρίστιαν Σιριάνο ή τη Ρεμπέκα Μίνκοφ να οργανώνουν επιδείξεις ή παρουσιάσεις με φυσική παρουσία.

Στις δύο αυτές σεζόν, το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής ενθάρρυνε τους δημιουργούς να προτιμούν την ψηφιακή παρουσίαση παρά τις επιδείξεις με φυσική παρουσία, προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι διασποράς του κορωνοϊού.

Ενθαρρυμένο από την εκστρατεία εμβολιασμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη και το σταδιακό άνοιγμα της Νέας Υόρκης, το CFDA αναμένει μια σεζόν που θα «γιορτάσει το καλύτερο της αμερικανικής μόδας με φυσική παρουσία και μέσω διαδικτύου», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Στίβεν Κολμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ