ΜΟΔΑ

Armani κατά της γούνας, νέα είσοδος στον Brioni, αποχώρηση στο Ferragamo & φήμες για Dior

Armani κατά της γούνας, νέα είσοδος στον Brioni, αποχώρηση στο Ferragamo & φήμες για Dior

Κάποτε το να είσαι σχεδιαστής μόδας έχοντας καλή σχέση με τον οίκο και την εικόνα που έχει κληθεί να υπηρετήσεις σου εξασφάλιζε καριέρα ζωής. Σήμερα τα πάντα αλλάζουν από σεζόν σε σεζόν και το παιχνίδι του στιλ ζει συνέχεια τις μουσικές του καρέκλες. Πλούσια σε κινητικότητα η τελευταία εβδομάδα έχει μια είσοδο απροσδόκητη, μια έξοδο απροσδόκητη και έναν ιταλικό οίκο που θέλει να προστατέψει την πανίδα.

Η έξοδος

Mετά την αποχώρηση του Stefano Pilati από τον Ermenegildo Zegna τον προηγούμενο μήνα ο Massimiliano Giornetti αποχώρησε από τον οίκο Salvatore Ferragamo μετά από 16 χρόνια. Ο Giornetti ξεκίνησε από τις αντρικές συλλογές το 2000 και το 2011 έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής και στη γυναικεία σειρά του οίκου. Το WWD αναφέρει ότι ο σχεδιασμός των συλλογών θα περάσει στα χέρια της in-house ομάδας σχεδιαστών του Ferragamo.

Η είσοδος

Σε άλλο κλίμα, ο Brioni εντυπωσίασε με την τολμηρή επιλογή του να αναδείξει τον Αυστραλό Justin O’Shea σε καλλιτεχνικό διευθυντή του αν και δεν έχει σχεδιάσει ποτέ του τίποτα. Απίθανη περίπτωση ο O’Shea και τα πολλά τατού του έχουν κατακτήσει το street style και τα κοινωνικά δίκτυα. Εαν το πείραμα της Brioni αποδειχθεί νικηφόρο θα δείξει, είναι ωστόσο μια εξαιρετικά έξυπνη κίνηση καθώς στα χρόνια που τα top model είναι σταρ των κοινωνικών δικτύων, κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει και για αυτούς που δημιουργούν τις τάσεις.

https://www.instagram.com/p/p

Εξαιρετικός κυνηγός κεφαλών και δημιουργός τάσεων, ο O’Shea έχει πλούσια γνώση στο τι πουλάει και τι όχι ενώ η προυπηρεσία του ως διευθυντής μόδας στην online boutique My Theresa υπήρξε κερδοφόρα. “Η αντρική μόδα προσφέρει απίστευτες ευκαιρίες και δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να πω ναι για να συμμετέχω στην αναβίωση αυτού του εξαιρετικού οίκου” είπε στο Business Of Fashion o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Βrioni που ανακοίνωσε το νέο του ρόλο πίνοντας στην υγειά μας.

https://www.instagram.com/p/p

Το buzz

Η φήμη που έχει κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα θέλει τον Σκωτσέζο Jonathan Saunders να αντικαθιστά τον Raf Simmons στον Dior. Το hashtag στο Twitter αναπαράχθηκε πολλές φορές επιμένοντας ότι ο σχεδιαστής που τον Δεκέμβριο έκλεισε την εταιρίατου για “προσωπικούς λόγους” και έχει εκτιμηθεί από τις Μισέλ Ομπάλα, Κέιτ Μίντλτον και Σιένα Μίλερ θα είναι εκείνος που θα φέρει ένα βρετανικό αέρα στον οίκο. Ο οίκος δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι.

Discover Drift, the exclusive film made by photographer Vincent Van de Wijngaard for the 14th issue of the Diormag print edition, featuring the Dior ready-to-wear collection for Spring-Summer 2016.

Posted by Dior on Wednesday, March 16, 2016


H δέσμευση

Ο όμιλος εταιριών Armani με μια λιτή ανακοίνωση κατάργησε τη χρήση γούνας σε όλες τις συλλογές του, δικαιώνοντας τις δεκάδες φιλοζωϊκές οργανώσεις. Για τον ίδιο τον Giorgio Armani η τεχνολογία δίνει πλέον τη δυνατότητα να επινοηθούν ή να χρησιμοποιηθούν υλικά που δεν είναι αποτέλεσμα βάναυσων πρακτικών εις βάρος των ζώων. Θυμίζοντας όσα είπε ο Issey Miyake στο CNN, o Giorgio Armani δεν θα παρουσιάζει ποτέ ξανά δημιουργία με φυσική γούνα από το Φθινόπωρο του 2016.

armani

Οι εταιρίες Hugo Boss, Calvin Klein, Tommy Hilfiger και Ralph Lauren έχουν ήδη ταχθεί στην αναζήτηση συνθετικών εναλλακτικών που θα βάλει φρένο στο εμπόριο γούνας και δέρματος.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ