ΜΟΔΑ

Mε αυτά τα ρούχα από 100% οργανικό βαμβάκι κάνουμε detox και στην γκαρνταρόμπα μας

Mε αυτά τα ρούχα από 100% οργανικό βαμβάκι κάνουμε detox και στην γκαρνταρόμπα μας

Η φετινή συλλογή της Retro Junkee προωθεί ένα πιο οικολογικό τρόπο ζωής ξεκινώντας από τη ντουλάπα μας. 

«Ζωή χωρίς αναπνοή δεν υπάρχει. Ζωή χωρίς τη φύση δεν υπάρχει οπότε φέτος, περισσότερο από ποτέ, νιώθουμε επιτακτική την ανάγκη να συνυπάρξουμε μαζί της», μας λέει η Νατάσα Μπανάκα, owner και creative director του ελληνικού sustainable brand, Retro Junkee. Και παρουσιάζει μία νέα συλλογή με τίτλο «Breath» που μέσα από κομμάτια φτιαγμένα από 100% οργανικό βαμβάκι μας δίνει την έμπνευση και το κίνητρο να κάνουμε αποτοξίνωση από το άγχος, τη κακή ενέργεια, το φόβο και τις μη βιώσιμες ενδυματολογικές επιλογές. «Κάνουμε διάλλειμα για μια βόλτα, να κάνουμε γιόγκα, διαλογισμό. Τα Σαββατοκύριακα κολυμπάμε, τρώμε υγιεινά, ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση, βρίσκουμε την ισορροπία μας. Αυτό το καλοκαίρι αποτοξινώνουμε … την ντουλάπα μας και φοράμε οργανικά ρούχα, βοηθώντας κι εμείς με το τρόπο μας στη δημιουργία ενός καλύτερου βιώσιμου τρόπου ζωής», εξηγεί η Νατάσα.

Όλα τα ρούχα της Retro Junkee είναι από οργανικό βαμβάκι 100% το οποίο καλλιεργείται στην Ελλάδα και είναι πιστοποιημένο. Οι βαφές των υφασμάτων γίνονται στο χέρι και είναι φυσικές. Φτιάχνονται με σεβασμό στη φύση και πιο οικολογική προσέγγιση ώστε να φοράμε tie dye ολόσωμες φόρμες και loose φορέματα που δεν είναι επιζήμια για το περιβάλλον.

Τα υφάσματα που περισσεύουν από την κατασκευή μίας συλλογής επαναχρησιμοποιούνται για την παραγωγή υφασμάτινων αξεσουάρ. Τα συγκεκριμένα eco-friendly κομμάτια μπορούν να φορεθούν σε καθημερινή βάση από τη δουλειά, στο ταξίδι, μέσα στο σπίτι ή για ένα ποτό έξω στη πόλη ή στις διακοπές. Είναι πρακτικά, άνετα και το ύφασμά τους είναι πολύ απαλό και αγκαλιάζει το σώμα δίνοντας τη καλύτερη ποιότητα χωρίς να χάνει κάτι σε στυλ και αισθητική. Και το πιο σημαντικό από όλα; Μας βοηθούν να «αναπνεύσουμε», εμάς μεταφορικά μέσα από τις άνετες γραμμές τους και τον πλανήτη κυριολεκτικά μέσα από τον sustainable τρόπο παραγωγής τους. «Breath… and enjoy them!»

Info: Αυτό το Σαββατοκύριακο (4-6 Ιουνίου) το brand θα λάβει μέρος στο Εco fashion show και στο Eco festival που πραγματοποιείται στην Πλατεία Νερού,www.retrojunkee.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ