ΜΟΔΑ

Design: Ένας διάφανος θόλος σε σχήμα βολβού φιλοξένησε το show του Alexander McQueen

Design: Ένας διάφανος θόλος σε σχήμα βολβού φιλοξένησε το show του Alexander McQueen

Ένα διάφανο θόλο σε σχήμα βολβού τοποθέτησε ο Smiljan Radić στη στέγη ενός δεκαώροφου πάρκινγκ στα Tobacco Docklands του Ανατολικού Λονδίνου για το show της κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022 του Alexander McQueen.

Τη δομή σχεδίασε ο Χιλιανός αρχιτέκτονας και εδώ και πολλά χρόνια συνεργάτης του βρετανικού οίκου, ανακοινώνοντας την επιστροφή, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, του Alexander McQueen σε show με φυσική παρουσία και σηματοδοτώντας το πρώτο show του στην βρετανική πρωτεύουσα μετά από διάλειμμα 20 ετών.

Με τον Radić συνεργάστηκαν στενά οι άνθρωποι των εταιρειών ES Global και Gainsbury&Whiting. Η ES Global κατασκεύασε μια θολωτή διάφανη δομή, την οποία φούσκωσαν και συγκρατείτο από χαλύβδινα σύρματα για να δίνει την εντύπωση ότι φουσκώνει ανάμεσα από το δίχτυ συρμάτων. Λόγω των επικλινών επιφανειών του πάρκινγκ, ο χώρος όπου θα φιλοξενείτο το show κατασκευάστηκε πάνω σε μια μεγάλη πλατφόρμα, τις οποίας οι πλευρές αφέθηκαν επίτηδες ακάλυπτες για να είναι ορατές οι σκαλωσιές.

Η είσοδος στη φούσκα για το show είχε στρατηγικά τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της στέγης, επιτρέποντας στους θεατές να περπατήσουν γύρω από τον χώρο και να απολαύσουν πανοραμικές θέες του περιγράμματος των λονδρέζικων κτηρίων στον ορίζοντα.

Στο εσωτερικό της σαν σύννεφο φουσκωτής μεμβράνης είχαν τοποθετηθεί δύο σειρές πτυσσόμενων ξύλινων καρεκλών για να δεχθούν το κοινό. Στο κέντρο του χώρου, μια σειρά σκαλοπάτια οδηγούσε κάτω από την πλατφόρμα τα μοντέλα στον χώρο για το ντεφιλέ.

Ο χώρος για το show σχεδιάστηκε κατά τρόπο που να μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί, να μεταφερθεί και μα επαναχρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Την υπογραφή του Radić φέρει επίσης και η κεντρική μπουτίκ του οίκου στην Old Bond Street.

Το show έλαβε χώρα στις 12 Οκτωβρίου, με επωνυμία «London Skies», αναφορά στους όλο σύννεφα ουρανούς που η Sarah Burton, η διευθύντρια δημιουργικού και η ομάδα του Alexander McQueen μπορούν να δουν από το στούντιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ