ΜΟΔΑ

Άμστερνταμ: Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο υψηλής ραπτικής από τον Δανό σχεδιαστή Κλάες Ίβερσεν

Άμστερνταμ: Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο υψηλής ραπτικής από τον Δανό σχεδιαστή Κλάες Ίβερσεν
Pulitzer Amsterdam/Ashkan Mortezapour

Ο Δανός σχεδιαστής μόδας Κλάες Ίβερσεν, τα ρούχα του οποίου έχουν φορεθεί από καλλιτέχνες και μέλη βασιλικών οικογενειών, όπως η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας και η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο υψηλής ραπτικής για το ξενοδοχείο Pulitzer Amsterdam στην ολλανδική πόλη.

Το εντυπωσιακό δέντρο, ύψους δέκα μέτρων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εξωτερικά χριστουγεννιάτικα δέντρα του Άμστερνταμ και αναδεικνύει τη χρήση μοναδικών υλικών και τη δεξιοτεχνία του Ίωερσεν, ο οποίος υλοποίησε μια τολμηρή εορταστική ιδέα εμπνευσμένη από ένα από τα φορέματα υψηλής ραπτικής που δημιούργησε στο παρελθόν.

@Pulitzer Amsterdam/Ashkan Mortezapour

Το δέντρο που τοποθετήθηκε στον χειμερινό κήπο του ιστορικού ξενοδοχείου, είναι καλυμμένο με φιόγκους από κορδέλες σε έντονα χρώματα και κρίκους.

«Για μένα ένα δέντρο πρέπει πάντα να έχει κάτι μαγικό, πρέπει να ξυπνά το παιδί μέσα σας. Μοιάζει πολύ με τη ραπτική: Κάτι που μας συγκινεί και μοιάζει σαν όνειρο. Δεν υπάρχουν όρια στον στολισμό ενός δέντρου, όλα επιτρέπονται και όλα είναι πιθανά», είπε ο σχεδιαστής μόδας.

@Pulitzer Amsterdam/Ashkan Mortezapour

Κατά τη δημιουργία του χριστουγεννιάτικου δέντρου η μεγαλύτερη πρόκληση, όπως εξήγησε, ήταν η δημιουργία στολιδιών κατάλληλων για εξωτερική χρήση.

«Τα χρώματα που επέλεξα τα χρησιμοποιώ σε πολλές από τις συλλογές μου. Ευτυχώς, η διεύθυνση του Pulitzer Amsterdam ενθουσιάστηκε αμέσως με την επιλογή μου. Ελπίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα επισκεφθούν το ξενοδοχείο για να έρθουν να δουν το δέντρο», κατέληξε ο σχεδιαστής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ