ΜΟΔΑ

Oι Έλληνες εργαζόμενοι ψηφίζουν casual ντύσιμο

Oι Έλληνες εργαζόμενοι ψηφίζουν casual ντύσιμο
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και επικεφαλής του ευρωπαϊκού πολιτικό φορέα DiEM, δήλωσε την αλληλεγγύη του στο στο κίνημα "Nuit Debut" στο Παρίσι επιμένοντας στο casual σαν στολή εργασίας. REUTERS/Christian Hartmann

Εάν μέχρι πρότινος είχαμε συνηθίσει να υποθέτουμε ότι το σακάκι και η γραβάτα εξακολουθούν να είναι η "παραδοσιακή στολή εργασίας" για τον εργαζόμενο, το 2016 θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε.

Νέα παγκόσμια έρευνα της Regus σε 106 χώρες και 40.000 εργαζομένους αποκάλυψε ότι για το 74% των ερωτηθέντων, ο παραπάνω συνδυασμός θεωρείται πλέον “πολύ επίσημος”.

Tα jeans (79%) και τα Τ-shirt (51%) θεωρούνται πια αποδεκτά ως ενδυμασία εργασίας σε όλο τον κόσμο ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι από το σπίτι, στην πλειοψηφία τους ελεύθεροι επαγγελματίες, δουλεύουν με πιτζάμες (43%) και θα βάλουν κάτι άλλο μόνο όταν υπάρξει η αναγκαιότητα κάποιας βιντεοκλήσης στο εργασιακό πρόγραμμα της ημέρας (82%).

Οι Έλληνες επιλέγουν την άνεση

Στο ερώτημα αν το κοστούμι είναι πολύ επίσημο για τον εργασιακό χώρο, το 79% των Ελλήνων απάντησε θετικά, ενώ αυτό που είναι απόλυτα καταδικαστέο είναι οι σαγιονάρες στο γραφείο (6%).

Στην ερώτηση αν τα jeans και Τ-shirt είναι αποδεκτά στον εργασιακό χώρο, τα ποσοστά είναι υψηλά με ένα 86% να απαντάει θετικά για τα jeans και ένα 62% για τα Τ-shirt.

Ωστόσο τα φούτερ θεωρούνται πολύ σπορ καθώς μόλις ένα 19% θεωρεί πως μπορεί να φορεθούν στο γραφείο.

shutterstock 164221112

Πηγή: Regus.co.uk

Σχετικά χαμηλό είναι επίσης το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησε ότι εργάζεται από το σπίτι φορώντας απλά τα εσώρουχα του (22%). Σε άλλες χώρες το ποσοστό αυτό ανεβαίνει, όπως στην Κροατία που φτάνει στο 45% και στην παγωμένη Φινλανδία που φτάνει στο 31%.

“Ο τρόπος που εργαζόμαστε έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο η τεχνολογία που έχει εξελιχθεί και μας επιτρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι στην εργασία μας αλλά και σε θέματα οργάνωσης η κάθετη ιεραρχία στις επιχειρήσεις έχει αρχίζει και υποχωρεί” σχολίασε η γενική διευθύντρια της Regus για την Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία Κατερίνα Μάνου σε σχετική δήλωση της.

“Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν ότι αλλάζει και ο τρόπος που ντυνόμαστε στον εργασιακό μας χώρο. Έτσι παρατηρούμε ότι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό το jean, το Τ-shirt και οι smart casual επιλογές γίνονται όλο και περισσότερο αποδεκτές για να ταιριάζουν με το προφίλ των ανθρώπων που εργάζονται ευέλικτα και δημιουργικά”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ