ΜΟΔΑ

Istituto Marangoni Milano: Μέσα από μια σχολή, η μόδα μπαίνει στο Metaverse

Istituto Marangoni Milano: Μέσα από μια σχολή, η μόδα μπαίνει στο Metaverse
Istituto Marangoni Milano

Εδώ και τρία χρόνια η ιταλική σχολή μόδας Istituto Marangoni Milano πορεύεται προς μια διάσταση καινοτομίας όσον αφορά τη διδασκαλία περιεχομένου και εμπειρίας: Προς το Metaverse.

Αυτό αφορά τόσο το διδακτικό περιεχόμενο όσο και την ενσωμάτωση νέων προχωρημένων ψηφιακών εργαλείων, όπως η εικονική πραγματικότητα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της Fuorisalone 2022, η σχολή φιλοξένησε τα πρώτα πρότζεκτ NFT για το «Explore Cappellini Multiverse», αφιερωμένο στον καλλιτεχνικό διευθυντή Giulio Cappellini.

To Istituto Marangoni Milano είναι η πρώτη σχολή μόδας που αγκαλιάζει το Metaverse. Δεδομένου ότι η έκρηξη της πανδημίας σηματοδότησε την έναρξη μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από ενσωμάτωση πραγματικών και εικονικών βιωμάτων, η σχολή δίνει μια πιο βαθιά αντίληψη ως προς την ορατότητα των πρότζεκτ των σπουδαστών· ταυτόχρονα φιλοξενεί ομιλίες και άλλες πρωτοβουλίες απευθυνόμενη σε ένα συμπληρωματικό κοινό με το να χρησιμοποιεί μια εμβυθιστική γλώσσα που του είναι οικεία. Το πρότζεκτ φέρει την επωνυμία «The Talent District – Istituto Marangoni’s Metaverse Revolution».

Ο κόσμος του Istituto Marangoni στο Metaverse είναι διαρθρωμένος σε μια σειρά φουτουριστικών «συνοικιών» κάθε μία των οποίων χαρακτηρίζεται από ένα κτίριο, όπου έχει πρόσβαση το avatar του χρήστη.

Οι επισκέψιμοι χώροι είναι στο Infopoint το οποίο περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για τα μαθήματα της σχολής, οργανωμένα σε τρεις ακαδημαϊκούς τομείς: Μόδα, Ντιζάιν, Τέχνη.

Στο Exhibition Pavilion, όλα τα πρότζεκτ των καλύτερων σπουδαστών, με τις αφηγήσεις τους σε πρώτο πρόσωπο από τα avatar τα οποία δημιούργησαν οι ίδιοι οι σπουδαστές.

Στο Theatre φιλοξενούνται τα συνέδρια, οι διαλέξεις και οι συζητήσεις οι οποίες ανέκαθεν ήταν μια από τις προστιθέμενες αξίες της ακαδημαϊκής εμπειρίας στο Istituto Marangoni.

To Partners’ House περιέχει όλα τα πρότζεκτ που υλοποιήθηκαν για εξωτερικούς πελάτες.

Το Archive είναι η ιστορική μνήμη των πρότζεκτ και δραστηριοτήτων της σχολής. Κάθε μία από τις «συνοικίες» περιλαμβάνει πολυμεσικό υλικό και συνδέσμους προς εξωτερικές πηγές.

https://www.instagram.com/p/CfEwnemsVvv

Κάνοντας επίδειξη της κίνησης προς μια έντονη διαδικασία καινοτομίας, προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2022 μεταπτυχιακό σε Digital Design for Immersive Experiences.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ