ΜΟΔΑ

Go Zones, ένα fashion editorial δίνει απάντηση στο ισλαμοφοβικό Fox News

Go Zones, ένα fashion editorial δίνει απάντηση στο ισλαμοφοβικό Fox News

Όταν το Fox News της Αμερικής αναφέρθηκε στο Παρίσι, τις ημέρες που το αιματοκύλισμα στο “Charlie Hebdo” είχε αφυπνήσει την Ισλαμοφοβία ξανά, έκανε το λάθος να χαρακτηρίσει την πρωτεύουσα της Γαλλίας μια πόλη εχθρική.

“Υπάρχουν περιοχές (τις ονομάτισε) που δεν πρέπει να πατήσεις το πόδι σου εαν είσαι κάτι άλλο από Μουσουλμάνος. Στο ίδιο ρεπορτάζ του καναλιού -που κάνει τον Ντόναλντ Τραμπ να μοιάζει δημοκρατικός κάποιες ώρες, έστω, την ημέρα- το Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας είναι “μια μουσουλμανική πόλη” και γενικά η Ευρώπη είναι ένας πολύ επικίνδυνος κόσμος για τους χριστιανούς.

To Παρίσι αντεπιτίθεται

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του καναλιού που “προσβάλλει την πόλη της” καθώς αν και παραδέχθηκε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν “περιοχές δύσκολες”, απέκλεισε τις “απαγορευμένες”. “Είναι ένα ψέμα που επηρεάζει τους Παριζιάνους.

Και γι’ αυτό θα επιδιώξω αποζημίωση” διεμήνυσε η 54χρονη πολιτικός που έχει διετελέσει αντιδήμαρχος Παρισίων επί 11 χρόνια και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη στη γαλλική σοσιαλιστική πολιτική σκηνή. Κόρη Ισπανών μεταναστών η ίδια θεωρείται υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και είναι μια γυναίκα που δεν φοβάται να αντεπιτεθεί όταν την θίγουν.

Ένα χαρακτηριστικό των Παριζιάνων που ξέρουν ότι η πόλη τους είναι γεμάτη από ζώνες και γειτονιές που ασφυκτιούν από ζωή, έχουν παλμό, είναι πολυπολιτισμικές, είναι χρωματιστές και είναι αυτό που κάνει το Παρίσι την πόλη που αγαπάει το διαφορετικό.

Οι νέοι που πρωταγωνιστούν στο fashion editorial του γαλλικού i-D ξεναγώντας μας στις γειτονιές ενός "go" και καθόλου "no”, περνάνε καλά και είναι πρόθυμοι να σου δείξουν και σένα πως είναι να ζεις στο Παρίσι που το χρώμα δεν γίνεται κόκκινο πανί για λευκούς ταύρους. Tην "έκρηξη" σκηνοθέτησε ο Cyprien Clément-Delmas για το γαλλικό i-D.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ