ΜΟΔΑ

Kάννες 2016: Η ξυπόλητη Τζούλια Ρόμπερτς πατάει πόδι στο σεξισμό του κόκκινου χαλιού

Kάννες 2016: Η ξυπόλητη Τζούλια Ρόμπερτς πατάει πόδι στο σεξισμό του κόκκινου χαλιού

Στη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου το Χόλιγουντ έδωσε το παρόν με αφορμή την ταινία της Τζόντι Φόστερ, Money Monster.

Καθώς τα παιχνιδίσματα των λαμπερών πρωταγωνιστών και φίλων τους μπροστά από τους φακούς των πεινασμένων για στιγμιότυπα παπαράτσι ήταν μέσα στα πλαίσια του πολιτικά ορθού μια γυναίκα σήκωσε την Armani Prive τουαλέτα της για να χαρίσει με τη στιλιστική της επιλογή ένα σχόλιο κατά του σεξισμού.

Η 48χρονη αποφάσισε να πετάξει τα τακούνια της για να ανέβει τα σκαλιά, στρωμένα με κόκκινο χαλί, απαντώντας με χαμόγελο στο #FlatGate που είχε δημιουργήσει σάλο πέρσι στην γιορτή του κινηματογράφου. Αν και απέφυγε να δηλώσει κάτι, η μούσα του Givenchy και πάντα λακωνική Τζούλια Ρόμπερτς πήρε θέση απέναντι στο πρωτόκολλο στις Κάννες που απαιτεί από τις γυναίκες να περπατάνε στο κόκκινο χαλί αυστηρά και μόνο εαν φορούν τακούνια.

Το #FlatGate προκάλεσε σκάνδαλο

Το δημοσίευμα της Screen Daily ισχυρίστηκε ότι οι διοργανωτές του φεστιβάλ απαγόρευσαν την είσοδο σε γυναίκες που επιχείρησαν να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της ταινίας Κάρολ φορώντας χαμηλά παπούτσια.

Αν και ορισμένες από τις μεσήλικες κυρίες που οδηγήθηκαν προς την έξοδο δήλωσαν ότι ήταν ιατρικοί οι λόγοι που αποφάσισαν να φορέσουν παπούτσια flat, δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την προβολή. “Μία πολύ κακή κίνηση δημοσίων σχέσεων για την προώθηση της ισότητας των φύλων” σχολίασε ο αρθρογράφος.

Αν και ο επικεφαλής του φεστιβάλ έκανε ανάρτηση στο Twitter του μιλώνυας για ανυπόστατες φήμες, η ηθοποιός Έμιλι Μπλαντ τις επιβεβαίωσε μιλώντας για μια “απογοητευτική κίνηση”. Επιπλέον, ένα χρόνο πριν ο Καναδός σκηνοθέτης της ταινίας που πρωταγωνιστούσε η Μπλαντ, Σικάριο, ο Ντένις Βιλνέβ, δήλωσε αστειευόμενος ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπρωταγωνιστές της ταινίας, Μπενίσιο Ντελ Τόρο και Τζος Μπρόλιν, “θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί με ψηλοτάκουνα”.

Ο σεξισμός καλά κρατεί και η Τζούλια Ρόμπερτς μόλις τον ποδοπάτησε χαμογελώντας.

2016 05 12T162913Z 1902234744 LR1EC5C19SDRP RTRMADP 3 FILMFESTIVAL CANNES

Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ