ΜΟΔΑ

Design: Ένας δακτύλιος στην έρημο από την Es Devlin για την επίδειξη μόδας του Saint Laurent

Design: Ένας δακτύλιος στην έρημο από την Es Devlin για την επίδειξη μόδας του Saint Laurent
Saint Laurent

Ένας λαμπυρίζων μεταλλικός μονολιθικός δακτύλιος που σχεδίασε η Es Devlin ήταν το φόντο για το σόου της ανδρικής κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 του οίκου Saint Laurent που έλαβε χώρα σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Μαρακές στο μέσον της ερήμου Agafay.

Ο διευθυντής δημιουργικού του οίκου, ο Anthony Vaccarello, επιζήτησε απότιση φόρου τιμής στη σημασία του Μαρακές ως τόπου στον οποίο ο Yves Saint Laurent, ιδρυτής του Saint Laurent, συνήθιζε να καταφεύγει για να ξεφεύγει από τη δουλειά και τη ζωή στο Παρίσι.

Από τον οίκο μόδας εξήγησαν ότι ο χώρος που δημιούργησε για το σόου η Βρετανή σχεδιάστρια σκηνικών ήταν αναφορά στο μυθιστόρημα του 1949 του Πόλ Μπόουλς «The Sheltering Sky», το οποίο έχει μεταφέρει στον κινηματογράφο ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

Η Devlin δημιούργησε μια καλυμμένη με καθρέφτες κιονοστοιχία η οποία περιέβαλλε σειρές από ερυθρόχρωμα σκαμπό από ντόπιους τεχνουργούς καθώς και μια κυκλική λιμνούλα στο κέντρο.

Οι θεατές στέκονταν αντίκρυ της ερήμου με τις λοφοκορφές στο βάθος ενώ με την έναρξη του show μια τεχνητή ομίχλη σηκώθηκε από το έδαφος στις άκρες του σκηνικού, θολώνοντας τη θέα. Τα μοντέλα βάδισαν κυκλικά γύρω από τη λιμνούλα που σχεδίασε η Devlin. Καθώς πλησίαζε το τέλος του show, ένας διάτρητος μεταλλικός δακτύλιος – φωτισμένος στο εσωτερικό περίγραμμά του – σηκώθηκε από την κυκλική λιμνούλα και άρχισε να συστρέφεται εκβάλλοντας την ίδια τεχνητή ομίχλη που θόλωνε το χώρο.

https://www.instagram.com/p/CgNALPctngt

«Ένα εκπληκτικό σκηνικό στο μέσον της ερήμου Agafay, μια σε σχήμα δακτυλίου λαμπυρίζουσα όαση μέσα στο αχανές, άνυδρο άγνωστο» είπαν από τον οίκο Saint Laurent για το σκηνικό του show. «Αντιδιαστολή της ελπίδας με το μυστήριο ως μια μεταφορά για τη γοητευτική πολυπλοκότητα της ζωής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ