ΜΟΔΑ

Η κωφή Ελληνοαμερικανίδα Elena LaQuatra διεκδικεί τον τίτλο Miss USA με δύναμη ζωής

Η κωφή Ελληνοαμερικανίδα Elena LaQuatra διεκδικεί τον τίτλο Miss USA με δύναμη ζωής

Όταν δεν εργάζεται ως δημοσιογράφος για το δίκτυο WTAE η 23χρονη από την Πενσυλβάνια ή όταν δεν δίνει το παρόν σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση υπερασπιζόμενη το πάθος και το κουράγιο για να ξεπερνάς τις δυσκολίες της ζωής, η Elena LaQuatra ποζάρει για το φωτογραφικό φακό και κερδίζει τίτλους ομορφιάς.

Πάντα όμως υπενθυμίζει δύο πράγματα για τη ζωή της. Την Ελλάδα και την ιδιαιτερότητα, τη συνθήκη της που την όπλισε ισχυρά.

Η Miss Pennsylvania που συμμετέχει στον διαγωνισμό Miss USA είναι ένα κορίτσι που αγαπάει την ελληνική, από την πλευρά της μητέρας της Effie Alexander καταγωγή της τόσο πολύ ώστε το αναφέρει οκτώ φορές στο promo video του διαγωνισμού που αναρτήθηκε στο Facebook κάνοντας την viral στην ομογένεια και πλέον και την Ελλάδα.

https://www.instagram.com/p/p

Επιπλέον αγαπάει τη δύναμη μέσα της, αυτή που την έκανε να συναντηθεί με την Heather Whitestone, την πρώτη κωφή Miss America στην ιστορία του θεσμού που έγραψε ιστορία το 1995 και να αποφασίσει να συνεχίσει το έργο της ως ένα πρότυπο για όσους παλεύουν για την ομορφιά μέσα και έξω από τα στερεότυπα.

Ακούγοντας το πάθος μέσα της

Η Έλενα ΛαΚουάτρα έχασε την ακοή της και στα δύο αυτιά, σε ηλικία 4 ετών από βακτηριακή μηνιγγίτιδα αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως γιατί είναι ένα κορίτσι που της αρέσουν τα "κοριτσίστικα πράγματα".

https://www.instagram.com/p/p

Κέρδισε τον τίτλο Miss Pennsylvania Outstanding Teen το 2007, τον τίτλο Miss Pennsylvania Teen USA το 2010 και το Δεκέμβριο του 2015 έγινε Miss Pennsylvania USA. Η συμμετοχή της στο διαγωνισμό Miss USA ήταν δεδομένη εκπροσοπώντας την πολιτεία της.

https://www.instagram.com/p/p

"Δεν είμαι ανταγωνιστική", λέει η Έλενα. "Αλλά, μου αρέσει να έχω τον τίτλο. Είναι διασκεδαστικό αν και θέλει πολύ χρόνο και αφοσίωση, κάτι που συχνά με αγχώνει" λέει.

Όταν την βλέπεις, δύσκολα καταλαβαίνεις ότι έχει αναπηρία στην ακοή. Μιλάει κανονικά και το κοχλιακό εμφύτευμα στο αριστερό αυτί της είναι διακριτό μόνο όταν τραβάει τα μαλλιά της πίσω. "Δεν ακούω τίποτα χωρίς αυτό" εξήγησε στην ιστοσελίδα The Almanac.

Το τηλεοπτικό της πέρασμα από την Ελλάδα

laquatra red

Instagram/Elenalaquatra

Με τον πατέρα της Paul LaQuatra και τη μητέρα της συμμάχους της η Έλενα πήρε πτυχίο στη δημοσιογραφία ραδιοφώνου από το Point Park University αποδεικνύοντας ότι το εμπόδιο την ενδυνάμωσε και πέρασε από το τηλεοπτικό show της ελληνικής τηλεόρασης Next Top Model στη δεύτερη σεζόν προβολής του.

"Δεν βλέπω την αναπηρία μου ως δεκανίκι" λέει η χαμογελαστή Ελληνοαμερικανίδα που μια μέρα στο μέλλον φαντάζεται τον εαυτό της μια δημοσιογράφο του lifestyle και της showbiz με έδρα το Χόλιγουντ. "Μπορώ να κάνω ό, τι θέλω να κάνω" λέει.

https://www.instagram.com/p/p

Με ιδιαίτερη αδυναμία σε φιλανθρωπικές οργανώσεις η Έλενα όταν δεν καταργεί στερεότυπα μιλάει για την υπερηφάνεια του να είσαι Έλληνας, για τις ομορφιές της Iθάκης που απολαμβάνει τα καλοκαίρια, για τον σύντροφο της που την υποστηρίζει μπροστά και πίσω από τους προβολείς της λάμψης και για τα δύο τσιουάουα της, τους Miki και Taco που αγαπάει να τα διασκεδάζει.

"Αισθάνομαι πλήρης όταν βοηθώ τους άλλους" λέει. "Με κάνει χαρούμενη". Ένα ιδανικό πρότυπο για τους νέους της γενιάς της; Ναι. "Να είστε ο εαυτός σας" λέει. "Μην αφήνετε το πλήθος να σας λυγίσει" προσθέτει και μετά χαμογελάει.

Ξανά και ξανά και ξανά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ