ΜΟΔΑ

Αφιερωμένο στον Καρλ Λάγκερφελντ το Met Gala 2023

Αφιερωμένο στον Καρλ Λάγκερφελντ το Met Gala 2023
ΑP Photo

Ο κόσμος της μόδας τιμά σε πολύ υψηλό επίπεδο τον αείμνηστο σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ. Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι το θέμα του φιλανθρωπικού γκαλά του Ινστιτούτου Κοστουμιών του, το 2023, γνωστό και ως Met Gala, θα είναι «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty» (Καρλ Λάγκερφελντ: Μία γραμμή ομορφιάς).

Η ανακοίνωση έγινε στο φωτογραφικό στούντιο του Λάγκερφελντ στο Παρίσι, το οποίο, όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος Ντέρεκ Μπλάσμπεργκ, έχει παραμείνει «ανέγγιχτο» από το 2019, όταν πέθανε ο σχεδιαστής και διευθυντής δημιουργικού του οίκου Chanel.

Στην έκθεση στο Ινστιτούτο Κοστουμιών του Met θα παρουσιαστούν 150 σχέδια του από τους οίκους Chanel, Balmain, Patou, Fendi, Chloe και από τη δική του προσωπική σειρά. Οι δημιουργίες θα συνοδεύονται από σκίτσα του θρυλικού σχεδιαστή μόδας.

Το ετήσιο γκαλά πραγματοποιείται την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου και διοργανώνεται με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό στις 5 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουλίου 2023.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ πέθανε τον Φεβρουάριο του 2019 σε ηλικία 85 ετών. Η χαρακτηριστική λευκή αλογοουρά, το μαύρο κοστούμι, τα γάντια και τα σκούρα γυαλιά ηλίου τον έκαναν μια εμβληματική φιγούρα στην ποπ κουλτούρα, ειδικά στον κόσμο της μόδας.

Εκτός από το σχεδιασμό της δικής σειράς του, ως φωτογράφος και καλλιτέχνης, ο βετεράνος της μόδας είχε εργαστεί στο παρελθόν για διάφορους ευρωπαϊκούς οίκους μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Balmain και Chloé.

Έγινε διευθυντής δημιουργικού του Fendi το 1965 και ανέλαβε τα ηνία ως διευθυντής δημιουργικού στον οίκο Chanel το 1983. Ο Γερμανός σχεδιαστής έφερε νέα πνοή στο θρυλικό γαλλικό brand που ίδρυσε η Κοκό Σανέλ, το οποίο έγινε η επιτομή της κομψότητας, της πολυτέλειας και της αίγλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ