ΜΟΔΑ

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και Balenciaga συνεργάζονται στην όπερα για τη ζωή του Κερτ Κομπέιν

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και Balenciaga συνεργάζονται στην όπερα για τη ζωή του Κερτ Κομπέιν
Instagram

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου συνεργάζεται με τον οίκο μόδας Balenciaga, δημιουργίες του οποίου από τις συλλογές Φθινόπωρο 2022 και Χειμώνα 2022 εμφανίζονται στη σκηνή σε μια πρωτοποριακή παράσταση για τη ζωή του Κερτ Κομπέιν.

Το έργο «Last Days», το οποίο βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του Γκας Βαν Σαντ του 2005, έκανε πρεμιέρα στο Linbury Theatre και στοχεύει να φέρει ανατροπή στο συγκεκριμένο θεατρικό είδος.

Όπως και η ταινία, η όπερα βασίζεται στη ζωή του Κερτ Κομπέιν, του αρχηγού του δημοφιλούς συγκροτήματος Nirvana, ο οποίος αυτοκτόνησε το 1994.

Πρόκειται για μια σύμπραξη μεταξύ του καλλιτεχνικού διευθυντή του brand Demna, του στυλίστα Πάτρικ Γουέλντ, του Ματ Κόπσον, που έγραψε το λιμπρέτο και σκηνοθέτησε την παράσταση μαζί με την Άννα Μόρισεϊ και του συνθέτη Όλιβερ Λιθ.

Όπως και στην ταινία, ο κεντρικός χαρακτήρας ονομάζεται Μπλέικ. Τον υποδύεται η Γαλλίδα ηθοποιός/μοντέλο Αγκάτ Ρουσέλ και σε κάποιες σκηνές της ταινίας, στις οποίες μοιάζει ακριβώς με γυναίκα.

Η παράσταση «Last Days» συνδυάζει την τέχνη, τη μουσική, τη μόδα και τον κινηματογράφο για να δημιουργήσει μια πραγματικά σύγχρονη στιγμή μέσα στην όπερα.

«Υπάρχει μια πραγματική τραγωδία σε αυτό το είδωλο που αιχμαλωτίζεται ανάμεσα στην ιδιότητα του συμβόλου για τους άλλους ανθρώπους και επίσης του άτομου που περιπλανιέται σε ένα σπίτι λέγοντας: Δεν μπορώ να το κάνω πια αυτό», ανέφερε ο Κόπσον στο Vogue.

Ο Όλιβερ Λιθ, ο οποίος ήταν μόλις τεσσάρων ετών, όταν πέθανε ο Κομπέιν τόνισε ότι η μουσική των Nirvana «ήταν το σάουντρακ της εφηβείας του». «Είναι μερικά από τά πρώτα τραγούδια που έμαθα να παίζω στην κιθάρα. Οφείλω πολλά στον ήχο του grunge εκείνης της εποχής», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ