ΜΟΔΑ

Ραφ Σίμονς: Ο αρχισχεδιαστής του οίκου Prada κλείνει την εταιρεία του

Ραφ Σίμονς: Ο αρχισχεδιαστής του οίκου Prada κλείνει την εταιρεία του
ΑP Photo

Ο βελγικής καταγωγής σχεδιαστής μόδας Ραφ Σίμονς κλείνει την ομώνυμη εταιρεία του μετά από 27 χρόνια. Μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης στο Instagram χωρίς να εξηγεί τους λόγους αποκάλυψε ότι η συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2023 που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο στο Λονδίνο είναι η τελευταία.

«Μου λείπουν οι λέξεις για να μοιραστώ πόσο περήφανος είμαι για όλα όσα έχουμε πετύχει», έγραψε. «Σας ευχαριστώ όλους, που πιστέψατε στο όραμά μας και που πιστέψατε σε μένα».

Πηγές αναφέρουν ότι οι λόγοι ίσως είναι οικονομικοί ή ότι ο σχεδιαστής θέλει να επικεντρωθεί πλήρως στον ρόλο του ως συν-δημιουργικός διευθυντής στο οίκο Prada μαζί με την Μιούτσια Πράντα.

Ο Σίμονς χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές της σύγχρονης μόδας, επηρεάζοντας τόσο την ανδρική όσο και τη γυναικεία ένδυση σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Guardian.

Ξεκίνησε την ομώνυμη εταιρεία του το 1995 αποκλειστικά με ανδρικά ρούχα. Η ιδέα του να επιλέγει καθημερινούς ανθρώπους για τα σόου του ήταν πρωτοποριακή για εκείνη την εποχή. Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει διατελέσει δημιουργικός διευθυντής στους οίκους «Jil Sander», «Christian Dior» και «Calvin Klein».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ