ΜΟΔΑ

Ο οίκος Balenciaga ζητάει συγνώμη για τις διαφημίσεις με παιδιά και BDSM αρκουδάκια

Ο οίκος Balenciaga ζητάει συγνώμη για τις διαφημίσεις με παιδιά και BDSM αρκουδάκια
Balenciaga

Balenciaga apologizes for ads featuring children holding bondage bears

Ο οίκος μόδας Balenciaga ζήτησε συγγνώμη για την παρουσίαση παιδιών να αγκαλιάζονται με αρκουδάκια ντυμένα με στολές σαδομαζοχιστικού τύπου στην τελευταία του διαφημιστική καμπάνια.

Τραβηγμένες από τον φωτογράφο Gabriele Galimberti, οι συγκεκριμένες εικόνες που συνδέονται με την καμπάνια Balenciaga Gift Shop παρουσίαζαν μικρά παιδιά ντυμένα με τη σειρά Balenciaga Kids. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, «η καμπάνια βασίζεται στη σειρά του καλλιτέχνη, Toy Stories, μια εξερεύνηση του τι συλλέγουν και λαμβάνουν ως δώρα οι άνθρωποι».

Στο αρχικό της δελτίο τύπου η εταιρεία είπε ότι η σειρά περιείχε «δεκάδες νέα προϊόντα που κυμαίνονται από οικιακά είδη, ενδύματα για κατοικίδια και αρώματα, από καθημερινά αντικείμενα μέχρι συλλεκτικά αντικείμενα περιορισμένης έκδοσης και έπιπλα κατά παραγγελία».

Η καμπάνια, όμως, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις λήψεις που παρουσίαζαν μικρά παιδιά μαζί με βελούδινα αρκουδάκια ντυμένα με ρούχα εμπνευσμένα από το BDSM. Ένα παιδί επίσης απεικονίζεται με μερικά άδεια ποτήρια κρασιού.

Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Ο Balenciaga μπορεί να "ζήτησε συγγνώμη", αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η καμπάνια είχε εγκριθεί από τη διοίκηση. Αυτή είναι μια στρατηγική δημοσιότητας που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο. Δεν αποδέχομαι τη συγγνώμη τους και δεν θα το κάνω ποτέ. Δεν είναι ποτέ σωστό να σεξουαλικοποιείς τα παιδιά».

Η εταιρεία δημοσίευσε μια απολογία στο Instagram της ανακοινώνοντας ότι η καμπάνια είχε αφαιρεθεί.

«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή μπορεί να προκάλεσε η εκστρατεία μας», ανέφερε η δήλωση. «Τα συγκεκριμένα αντικείμενα δεν θα έπρεπε να έχουν συνδυαστεί με παιδιά σε αυτήν την καμπάνια. Καταργήσαμε αμέσως την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες».

Ο Galimberti είπε στο CNNi σε δήλωσή του ότι η σκηνοθεσία και το περιεχόμενο της καμπάνιας δεν ήταν δικό του θέμα.

«Δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω τις επιλογές της Balenciaga, αλλά πρέπει να τονίσω ότι δεν δικαιούμαι με κανέναν τρόπο ούτε να επιλέξω τα προϊόντα, ούτε τα μοντέλα, ούτε τον συνδυασμό τους. Ως φωτογράφος, μου ζητήθηκε μόνο και μόνο να φωτίσω τη συγκεκριμένη σκηνή και να τραβήξω τις λήψεις σύμφωνα με το στιλ μου».

Και πρόσθεσε: «Υποψιάζομαι ότι κάθε άτομο που είναι επιρρεπές στην παιδεραστία κάνει αναζήτηση στον Ιστό και δυστυχώς έχει πολύ εύκολη πρόσβαση σε εικόνες εντελώς διαφορετικές από τις δικές μου. Οι αντιδράσεις θα αποσπάσουν την προσοχή από το πραγματικό πρόβλημα και τους εγκληματίες».

Balenciaga apologizes for ads featuring children holding bondage bears, Lianne Kolirin, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ