ΜΟΔΑ

To Seiko 5 Sports GMT είναι έτοιμο να ξυπνήσει τον ταξιδευτή μέσα μας

To Seiko 5 Sports GMT είναι έτοιμο να ξυπνήσει τον ταξιδευτή μέσα μας

Βασικός σκοπός ενός ρολογιού είναι να δείχνει την ώρα με απόλυτη ακρίβεια σε ένα ευανάγνωστο καντράν. Αν λάβουμε υπόψη μόνο αυτόν τον βασικό σκοπό, τότε όλα τα ρολόγια είναι ίδια, αλλά δεν είναι. Όπως δεν είναι ίδιοι και όλοι άνθρωποι και γι’ αυτό υπάρχουν τόσοι τύποι και τόσα μοντέλα ρολογιών για τον κάθε ένα από εμάς, σαν μία μορφή ταυτότητας ή βιογραφικού που φοριέται στον καρπό.

Ένα τέτοιο «βιογραφικό» είναι και το νέο Seiko 5 Sports GMT. Όλοι οι φίλοι της υψηλής ωρολογοποιίας είναι εξοικειωμένοι με την οικογένεια 5 Sports της Seiko ως αυτή που διαμορφώνει τις επόμενες γενιές των φίλων του ποιοτικού ρολογιού. Ο αυτόματος μηχανισμός Caliber 4R είναι το εισαγωγικό κεφάλαιο για όποιον θέλει να μπει στον μαγικό χώρο των αυτόματων μηχανισμών με μία ασυναγώνιστη σχέση ποιότητας τιμής. Αυτή την πρόσκληση η Seiko την κάνει ακόμα πιο δελεαστική, διευρύνοντας την οικογένεια 5 Sports με ένα GMT μοντέλο.

Ως «βιογραφικό» στον καρπό, το Seiko 5 Sports GMT απευθύνεται στον ταξιδευτή, όχι μόνο αυτόν που κάνει υπερατλαντικά ταξίδια, αλλά ακόμα και σε αυτόν που ονειρεύεται. Η λειτουργία GMT εξασφαλίζεται από τον ίδιο αξιόπιστο μηχανισμό Caliber 4R της Seiko, με την προσθήκη του χαρακτηριστικού τέταρτου δείκτη στο καντράν που επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη ανάγνωση μιας δεύτερης ζώνης ώρας.

Φυσικά, η λειτουργία GMT δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς την κλασική περιστρεφόμενη στεφάνη και το ανθεκτικό Hardlex κρύσταλλο της Seiko, που υπόσχεται τρομερή αντοχή σε γδαρσίματα και χτυπήματα. Η στεφάνη έχει δύο αποχρώσεις για τον διαχωρισμό ημέρας και νύχτας και την εύκολη ανάγνωση ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Στην υπηρεσία της εύκολης ανάγνωσης της ώρας, έχει επιστρατευθεί και η επίστρωση Lumibrite, η οποία δίνει χαρακτηριστικά φωσφορισμού στους δείκτες του ρολογιού και στις ενδείξεις των ωρών στο καντράν. Μιλώντας για καντράν και δείκτες, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Seiko δίνει τρεις διαφορετικές χρωματικές επιλογές στο 5 Sports GMT, δημιουργώντας μια μικρή οικογένεια μέσα στη μεγαλύτερη της 5 Sports.

Οι «ταξιδιώτες» μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μία κλασική μαύρη απόχρωση, μία εξίσου κλασική navy blue, αλλά και μια πιο τολμηρή και σπορ πορτοκαλί, που ταιριάζει και με την αεροπορική χρήση των πρώτων GMT ρολογιών. Το μαύρο και το μπλε μοντέλο έχουν κόκκινο δείκτη ώρας στη λειτουργία GMT ενώ το πορτοκαλί μαύρο, μια διαφοροποίηση που υπογραμμίζει την επιμέλεια στην εύκολη ανάγνωση της ώρας.

Το Seiko 5 Sports GMT μπορεί να είναι ρολόι-εργαλείο για όσους ταξιδεύουν συχνά μεταξύ διαφορετικών ζωνών ώρας, αλλά δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς. Ταυτόχρονα είναι ένα προσιτό και άρτια τεχνικά μοντέλο στην απαράμιλλη σχέση ποιότητας τιμής της Seiko και ακόμα πιο συγκεκριμένα της συλλογής 5 Sports. Άλλωστε το βιογραφικό μας δεν δείχνει μόνο ποιοι είμαστε, αλλά και το ποιοι θέλουμε να γίνουμε, έτσι δεν είναι;

Βρείτε τα στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

RIST Hellas: Αποκλειστικός αντιπρόσωπος SEIKO στην Ελλάδα & Εξουσιοδοτημένο Service Center, τηλ. 2310 511 413, www.rist.gr