ΜΟΔΑ

Η ιστορία του οίκου Burberry σε νέο βιβλίο του Αλεξάντερ Φιούρι

Η ιστορία του οίκου Burberry σε νέο βιβλίο του Αλεξάντερ Φιούρι
Κάθε κεφάλαιο εξετάζει μια σειρά από αξιοσημείωτα γεγονότα και τις εμβληματικές δημιουργίες, για τις οποίες φημίζεται το brand ΑΠΕ-ΜΠΕ

H ιστορία του οίκου Burberry που αναμφισβήτητα καθόρισε τη βρετανική μόδα καταγράφεται σε ένα νέο βιβλίο, του Αλεξάντερ Φιούρι.

Το βιβλίο με τίτλο «Burberry» που κυκλοφορεί από τον Assouline, παρουσιάζει τη μακρά κληρονομιά της μάρκας που ξεκίνησε το 1865 όταν η εταιρεία ήταν μια οικογενειακή επιχείρηση. Στις 252 σελίδες του, το βιβλίο διερευνά πλήρως πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχει ο Burberry στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάθε κεφάλαιο εξετάζει μια σειρά από αξιοσημείωτα γεγονότα και τις εμβληματικές δημιουργίες, για τις οποίες φημίζεται το brand.

Η χαρακτηριστική καμπαρντίνα της μάρκας καταλαμβάνει μεγάλο μέρος των σελίδων, στις οποίες φιλοξενούνται ακόμη και εικονογραφήσεις με τον μυθιστοριογράφο Σο Ντέσμοντ (1877-1960) να φορά το πανωφόρι του Burberry το 1933.

Σύμφωνα με τον πρόλογο, γραμμένο από την Κάρλι Εκ, επιμελήτρια αρχείων στον Burberry, ο Ντέσμοντ έγραψε κάποτε για το χακί πράσινο πανωφόρι του Burberry που είχε για 13 χρόνια: «Όταν κοιτάζω αυτό το παλτό, κοιτάζω την ιστορία. Η ιστορία είναι γραμμένη στις ραφές του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ