ΜΟΔΑ

Σε δημοπρασία το λευκό κοστούμι του Τραβόλτα από το «Πυρετός το Σαββατόβραδο»

Σε δημοπρασία το λευκό κοστούμι του Τραβόλτα από το «Πυρετός το Σαββατόβραδο»
Ο Τζον Τραβόλτα στο ρόλο του Τόνι Μανέρο στην εμβληματική ταινία των 70's «Saturday Night Fever» Archive Photos/ Getty Images

Στο «σφυρί» βγαίνει το λευκό κοστούμι, που φορούσε ο Τζον Τραβόλτα στην εμβηματική ταινία των 70's, «Saturday Night Fever», με την αξία του να εκτιμάται πως θα φτάσει το ποσό των 200.000 δολαρίων (περίπου 183 χιλιάδες ευρώ).

Το μονόχρωμο σύνολο δημοπρατείται στο πλαίσιο της έκθεσης «Hollywood: Classic and Contemporary» που διοργανώνεται από τον οίκο «Julien's Auctions» και τον Turner Classic Movies (TCM) στην Καλιφόρνια μεταξύ 22 και 23 Απριλίου.

Το λευκό κοστούμι, που φορούσε ο Τραβόλτα στη διάσημη σκηνή του διαγωνισμού χορούRon Galella / Contributor - Getty Images

Στη χορευτική δραματική ταινία του 1977, ο Τραβόλτα υποδύεται τον Τόνι Μανέρο, έναν νεαρό Ιταλοαμερικανό από το Μπρούκλιν, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από την καθημερινότητα, διεκδικώντας το ρόλο του «βασιλιά» της τοπικής ντίσκο. Η επιτυχημένη ταινία συνέβαλε στη διάδοση της ντίσκο σε όλο τον κόσμο και ο Τραβόλτα έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ «Καλύτερου ηθοποιού» για την ερμηνεία του.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της δημοπρασίας, το πολυεστερικό κοστούμι που φορούσε ο Τραβόλτα στη διάσημη σκηνή του διαγωνισμού χορού, είναι ένα από τα δύο που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας.

Το σακάκι διαθέτει πέτο με ραφές pick και δύο υπερμεγέθεις τσέπες. Το κοστούμι αυτό περιγράφεται ως «ένα από τα πιο εμβληματικά κοστούμια στην ιστορία του κινηματογράφου», ενώ συνοδεύεται από επιστολές γνησιότητας από τα στούντιο Paramount και τον ίδιο τον Τραβόλτα.

Όπως σχολίασε η σχεδιάστρια κοστουμιών της ταινίας, Patrizia von Brandenstein, για το σύνολο που χαρακτηρίζει τη δεκαετία του '70: «Για μένα, το λευκό ήταν η μόνη επιλογή για το κοστούμι αυτό. Είμαι ευγνώμων που ο Τζον Τραβόλτα, και οι παραγωγοί το είδαν με τον ίδιο τρόπο».

CNN / Toyin Owoseje: John Travolta's white «Saturday Night Fever» suit is up for auction

ΔΗΜΟΦΙΛΗ