ΜΟΔΑ

Η επιστήμη δικαιώνει τις γυναικείες καμπύλες της Κέλι Μπρουκ

Η επιστήμη δικαιώνει τις γυναικείες καμπύλες της Κέλι Μπρουκ

Είναι τηλεπαρουσιάστρια, reality σταρ, μοντέλο και ηθοποιός. Είναι μια Βρετανίδα που από τότε που εμφανίστηκε στα media (όταν έκανε τη Βρετανία να βάζει ξυπνητήρι τον Ιανουάριο του 1999 για να την απολαύσει στο εξαιρετικό infotainment σόου The Big Breakfast) θεωρήθηκε η απάντηση της Γηραιάς Αλβιόνας στο πάνθεον των sex symbol. Από προχθές ωστόσο η Κέλι Μπρουκ είναι η ιδανική γυναικεία φιγούρα ΚΑΙ σύμφωνα με την επιστήμη.

Στους καιρούς που η βιομηχανία μόδας προσπαθεί να προσδιορίσει τα πρότυπα της ομορφιάς κάνοντας λάθη (υπερβολικά αδύνατα σώματα κοκ), δύο πανεπιστήμια έρχονται να δικαιώσουν τη γυναίκα με καμπύλες. Στην περίπτωση μας, την Κέλι Μπρουκ.

Στην ρητορική που λέει ότι το “ιδανικό” γυναικείο σώμα δεν έχει λίπος στις ψηλόλιγνες διαστάσεις του, έρευνα από το πανεπιστήμιο του Τέξας έρχεται να αλλάξει τα στερεότυπα που καθιερώνουν όσοι πουλάνε τάσεις.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση πολιτεία των ΗΠΑ μετά την Αλάσκα, η Κέλι Μπρουκ έχει (και είναι) το κανονικό, και δη ιδανικό στην κατανομή του, γυναικείο κορμί. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η έρευνα που κλήθηκε να δικαιώσει τις καμπύλες του γυναικείου σώματος που δέχονται πόλεμο. Για τους ερευνητές, η Μπρουκ έχει την αναλογία μέσης-γλουτών που μοιάζει ιδανική.

Kelly28329

Στο παρελθόν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Γκντανσκ στην Πολωνία όρισαν ότι οι “ιδανικές” γυναίκες έχουν μέση ένα τρίτο μικρότερη από τους γοφούς τους και τρία τέταρτα του μπούστου τους.

Η 36χρονη Κέλι Μπρουκ, έχει ύψος 1.68 και οι αναλογίες της είναι 90-60-86. H φιγούρα της δεν είναι η πιο δημοφιλής ανάμεσα στους κύκλους της μόδας, με την επιστήμη να τη δικαιώνει όσο ο πόλεμος για την κανονικότητα συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ