ΜΟΔΑ

Βέλγιο: «Man Ray and Fashion» - Έκθεση στο μουσείο μόδας

Βέλγιο: «Man Ray and Fashion» - Έκθεση στο μουσείο μόδας
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μια νέα έκθεση στο MoMu, το μουσείο μόδας στην Αμβέρσα (ή Αντβέρπη) του Βελγίου, αποκαλύπτει το πώς ο αινιγματικός σουρεαλιστής φωτογράφος Man Ray γεφύρωσε τον κόσμο της τέχνης με τον κόσμο της μόδας.

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης και φωτογράφος συσχετίζεται με πολλά πράγματα, με τον Σουρεαλισμό και το Νταντά και εμβληματικές φιγούρες όπως ο Marcel Duchamp και ο André Breton.

Συσχετίζεται με τη Lee Miller και την Kiki de Montparnasse, καθώς και με τις σχεδιάστριες υψηλής μόδας Elsa Schiaparelli και Coco Chanel για τις οποίες τραβούσε φωτογραφίες τα χρόνια του μεσοπολέμου, αφότου έφυγε από τη Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι το 1921.

https://www.instagram.com/p/CtlNvmJN_HD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υπήρξε πηγή έμπνευσης για σχεδιαστές μόδας. Το αινιγματικό καλλιτεχνικό ύφος του και το χιούμορ του κατοπτρίζονται σε κολεξιόν των Yves Saint Laurent, Martin Margiela, Dries van Noten, Celine, Lanvin, and Madeleine Vionnet, μεταξύ πολλών άλλων.

https://www.instagram.com/p/CtKBPO_tVPo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στην έκθεση «Man Ray and Fashion», οι φωτογραφίες του καλλιτέχνη παρουσιάζονται δίπλα σε κρεασιόν τις οποίες ενέπνευσαν (https://www.instagram.com/p/Cs6ddNGt9pG/), αναδεικνύοντας την καθοριστική επιρροή της καλλιτεχνικής δημιουργίας του στη σύγχρονη μόδα.

Η έκθεση στο MoMu ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου.

https://www.instagram.com/p/Cs6ddNGt9pG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ