ΜΟΔΑ

Νέα υποτροφία στη μνήμη του σχεδιαστή μόδας Τζο Κέισλι Χέιφορντ

Νέα υποτροφία στη μνήμη του σχεδιαστή μόδας Τζο Κέισλι Χέιφορντ
Faecook/ Casely-Hayford London

Τον αείμνηστο σχεδιαστή μόδας Τζο Κέισλι Χέιφορντ θα τιμήσει το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας στη φετινή τελετή απονομής των Bραβείων Μόδας με μια νέα υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στη μνήμη του και ένα Ειδικό Βραβείο Αναγνώρισης.

Η εκδήλωση, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο στις 4 Δεκεμβρίου, θα αποτίσει φόρο τιμής στη διαρκή κληρονομιά του σχεδιαστή και τη συνεισφορά του στη μόδα και τον πολιτισμό.

Ο οραματιστής σχεδιαστής, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, τον Ιανουάριο του 2019, έφερε «επαναστατικές» ιδέες στην ανδρική ένδυση ενώνοντας την επίσημη εκπαίδευσή του στο Savile Row με το δικό του ριζοσπαστικό πνεύμα, ανέφερε η βρετανική Vogue σε αφιέρωμα στον σχεδιαστή μόδας.

Δημιούργησε το δικό του brand Casely-Hayford στο Λονδίνο το 1984. Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, δημιουργούσε ρούχα για διάσημους καλλιτέχνες, όπως ο Λου Ριντ, αλλά και κορυφαίους πολιτικούς της Βρετανίας και διορίστηκε διευθυντής δημιουργικού του Gieves & Hawkes.

Η Τάγια Φράνσις, η οποία σπουδάζει στο Nottingham Trent University, θα είναι η πρώτη που θα λάβει την υποτροφία MA Joe Casely-Hayford, η οποία θεσμοθετείται για την υποστήριξη και ανάδειξη νεαρών ταλέντων, μαύρων ή μεικτής πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς ξεκινούν το ταξίδι τους στη βιομηχανία της μόδας.

«Ο Τζο Κέισλι Χέιφορντ ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους και πρωτοποριακούς σχεδιαστές της εποχής μας και εκτόξευσε τη φήμη του Λονδίνου ως κόμβου μόδας και πολιτισμού στη παγκόσμια σκηνή. Άνοιξε τον δρόμο για γενιές σχεδιαστών και η βιομηχανία της μόδας του Ηνωμένου Βασιλείου του οφείλει πολλά για το μοναδικό του όραμα, τα σχέδια και την ακλόνητη υποστήριξη των νέων ταλέντων. Ανυπομονούμε να τον τιμήσουμε τον Δεκέμβριο» δήλωσε η πρόεδρος του BFC Κάρολαϊν Ρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ