ΜΟΔΑ

Ο Αντόνιο Μπαντέρας θα υποδυθεί τον καταραμένο σχεδιαστή μόδας Τζιάνι Βερσάτσε

Ο Αντόνιο Μπαντέρας θα υποδυθεί τον καταραμένο σχεδιαστή μόδας Τζιάνι Βερσάτσε

Τη ζωή του Ιταλού μόδιστρου Τζιάνι Βερσάτσε θα ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνη ο 55χρονος Αντόνιο Μπαντέρας.

Με τον Ισπανό ηθοποιό να έχει ήδη ολοκληρώσει τα ταχύρυθμα μαθήματα σχεδίου μόδας στο Central Saint Martins του Λονδίνου ο σταρ που ανέδειξε ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μοιάζει ιδανικός για να υποδυθεί την άνοδο και το τραγικό τέλος του δολοφονημένου Βερσάτσε στην αυτοβιογραφική ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Βillie August.

Με τον οίκο μόδας Versace να έχει κρατήσεις τις αποστάσεις του από την παραγωγή, πολλοί αμφισβητούν την ακρίβεια του σεναρίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας WWD εκπρόσωπος του οίκου ξεκαθάρισε πως, η ιστορία, πρόκειται “να είναι ένα προϊόν μυθοπλασίας, όχι βασισμένη στα πραγματικά γεγονότα”.

Aυτό είναι το δεύτερο φλερτ του Ισπανού σταρ με το σύμπαν της μόδας. Ένα χρόνο πριν ο Μπαντέρας συνεργάστηκε με τη σκανδιναβική εταιρία Selected για την πρώτη του σειρά ρούχων που υπέγραψε ο ίδιος.

Antonio 2

Θαυμαστής του Βερσάτσε ο ίδιος, ο Αντόνιο Μπαντέρας θέλει να φέρει το μεγαλείο του Βερσάτσε στην οθόνη με τα γυρίσματα να είναι προγραμματισμένα για τον Δεκέμβριο του 2016 στο Μιλάνο, την Καλαβρία (πατρίδα του σχεδιαστή) και το Μαϊάμι όπου η ζωή του είχε τραγικό επίλογο.

Έγκλημα στη μόδα

Ο Τζιάνι Βερσάτσε δολοφονήθηκε στις 15 Ιουλίου του 1997 έξω από έπαυλη του στο Μαϊάμι από τον Άντριου Φίλιπ Κιουνάναν, έναν μικροαπατεώνα πλέι μπόι από το Σαν Ντιέγκο, που βάσει των αρχών αποτέλεσε, το μοναδικό ύποπτο της δολοφονίας του Ιταλού σχεδιαστή.

Οι αστυνομικές αρχές αμέσως μετά το συμβάν, καθοδηγούμενες από τον πράκτορα του FBI, Τζον Γιάκομπι, εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του δολοφόνου που είχε στήσει ενέδρα στο σχεδιαστή που κάθε πρωί έκανε ένα περίπατο στο φημισμένο Ocean Drive της πόλης. Ο δολοφόνος αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας το ίδιο όπλο, λίγη ώρα μετά την πράξη του, μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά από το σπίτι της έπαυλης.

time versace

Από τότε μέχρι σήμερα οι συνωμοσίες και οι φήμες για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Ιταλού μαέστρου της μόδας οργιάζουν. Μήπως ήταν ένα συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του; Μήπως ο ίδιος σκηνοθέτησε το θάνατο του για να απολαύσει την ιδιωτικότητα του; Ίσως οι αντίπαλοι ή οι δελφίνοι του όπλισαν τον δολοφόνο;

Η τέφρα του Βερσάτσε σκορπίστηκε στην περιοχή του Cernobbio. Λίγο μετά το θάνατο του σχεδιαστή ο Κάρλο Παμπιάνκο, σύμβουλος επιχειρήσεων μόδας στο Μιλάνο, έλεγε προφητικά: “Tο στιλ του Τζιάνι Βερσάτσε είναι τόσο απόλυτα καθορισμένο, που δεν θα είναι καθόλου δύσκολο για οποιονδήποτε αναλάβει τη θέση του να συνεχίσει την πορεία του. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι να ακολουθήσει τη φιλοσοφία του”.

H Nτονατέλα Βερσάτσε έκανε αυτό ακριβώς και μάλλον κάτι παραπάνω με τον οίκο που δημιούργησε ο αδελφός της το 1978. Ο Τζιάνι Βερσάτσε πέθανε σε ηλικία 50 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ