ΜΟΔΑ

H Emily Ratajkowski είναι ήδη από τώρα το κορίτσι του επόμενου καλοκαιριού (με μπικίνι)

H Emily Ratajkowski είναι ήδη από τώρα το κορίτσι του επόμενου καλοκαιριού (με μπικίνι)

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς και όμως, η γυμνή αμαζόνα του μετα-φεμινισμού (όπως την ανέδειξε λίγο καιρό πριν περιοδικό μόδας) ουδέποτε είχε γίνει επισήμως το κορίτσι με μπικίνι - σύμβολο ενός καλοκαιριού.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς η ηθοποιός και μοντέλο που έχει καταγωγή από την Πολωνία και είναι πολιτογραφημένη Αμερικανίδα (φανατική οπαδός του Μπέρνι Σάντερς ανάμεσα σε άλλα) είναι το πρόσωπο στην καμπάνια της εταιρίας από την Αυστραλία Amore & Sorvete.

Aπό το επόμενο καλοκαίρι η φιγούρα της Emily Ratajkowski με τα ελάχιστα δυνατά υφάσματα για να αναδειχθούν καμπύλες θα πρωτοστατεί υπενθυμίζοντας σε όλους ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι εξίσου θελκτική και με μυαλό κοφτερό σαν λεπίδι.

Φωτογραφημένη σε έπαυλη στους λόφους του Χόλιγουντ η Emily ξέρει ότι το καλοκαίρι είναι μια εποχή που απαιτεί αυτοπεποίθηση και τόλμη ανάλογη με αυτή που επιδεικνύει η ίδια κάνοντας αναρτήσεις αυστηρά απαγορευμένες. Άλλωστε είναι ένα κορίτσι που ξέρει ότι το γυμνό έχει δύναμη μεγάλη και αυτή της ανήκει.

"Το σεξ είναι κανονικό. Ο πόθος είναι ανθρώπινος"

"Το να διεκδικείς την προσοχή είναι θεμιτό" συμπλήρωσε σαν άλλη Πενθεσίλεια στη συνέντευξη της με τη συγγραφέα Nαόμι Γουλφ ποζάροντας γυμνή επάνω σε λευκό άλογο για το Harper's Bazaar λίγες εβδομάδες πριν. Με όπλο την τολμηρή εικόνα της, η Emily Ratajkowski έχει καταφέρει να γίνει η φωνή μιας νέας γενιάς μετα-φεμινιστριών που διεκδικούν το δικαίωμα της αυτοδιαχείρισης και της εικόνας σου όταν είσαι γεννημένη (κυρίως πληθωρική ή/και σέξι) γυναίκα.

"Μία selfie είναι ένας ενδιαφέρον τρόπος για να τραβήξεις τα βλέμματα επάνω σου, σωστά;" έλεγε η 25χρονη που υπερασπίστηκε την Κιμ Καρντάσιαν κάποιους μήνες πριν. "Η όλη ιδέα είναι όταν η Kim βγάζει μία γυμνή selfie θέλει απλώς να τραβήξει την προσοχή. Δεν ισχύει αυτό. Μία γυναίκα μπορεί να τραβήξει την προσοχή και να κάνει επίσης και μία δήλωση. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο" είπε δικαιολογώντας την απόφαση της να υπερασπιστεί τη βασίλισσα των selfies στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και να φωτογραφηθεί μαζί της σε ένα πορτρέτο διπλής επίθεσης στον σεξισμό και τον συντηρητισμό μιας κουλτούρας που έχει την πορνογραφία ριζωμένη στα θεμέλια της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ