ΜΟΔΑ

Ρομπέρτο Καβάλι: Οι δημιουργίες του κορυφαίου σχεδιαστή που έγραψαν ιστορία

Ρομπέρτο Καβάλι: Οι δημιουργίες του κορυφαίου σχεδιαστή που έγραψαν ιστορία

Η Ναόμι Κάμπελ φορά δημιουργία του Ρομπέρτο Καβάλι

AP Photo/Antonio Calanni

Το όνομα του Ρομπέρτο Καβάλι, ενός από τους πιο κορυφαίους σχεδιαστές μόδας ανά τον κόσμο, θα μείνει χαραγμένο για τις εντυπωσιακές, αλλά και ρηξικέλευθες δημιουργίες του στο κόκκινο χαλί. 

Δημιουργίες που έφεραν μια επαναστατική πνοή στον κόσμο της μόδας και συνδέθηκαν με το γκλάμ, τη ροκ και τα άνιμαλ πριντ, σε μια εποχή που πάσχιζε να αποτινάξει τον συντηρητισμό.

Πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1970 στο πλευρό μεγάλων σταρ όπως η Σοφία Λόρεν και η Μπριζίτ Μπαρντό, ενώ το αποκαλυπτικό, εντυπωσιακό στυλ του εξακολουθούσε να προτιμάται χρόνια μετά από τις επόμενες γενιές διασημοτήτων, από την Κιμ Καρντάσιαν μέχρι την Τζένιφερ Λόπεζ.

Cannes, karolina kurkova, cavalli

Το μοντέλο Καρολίνα Κούρκοβα στις Κάννες το 2012 σε ένα μαύρο φόρεμα με πούλιες δια χειρός Καβάλι

AP Photo/Jonathan Short

Στο πρόσφατο παρελθόν, το 2015 η Κιμ Καρντάσιαν φόρεσε μια λευκή τουαλέτα, με διαφάνειες και φτερά που απέδιδε κομψότητα, αλλά και θηλυκότητα.

kim kardasian, cavalli

Η Κιμ Καρντάσιαν με μια τουαλέτα από πούπουλα και διαφάνειες

Charles Sykes/Invision/AP

«Έγραψε» ιστορία όμως, τη δεκαετία των 2000's, χαρίζοντας σε ανερχόμενες σταρ τις καλύτερες από τις εμφανίσεις τους.

Όταν η Αγκιλέρα έγινε η μούσα του Καβάλι

Το εμβληματικό κόκκινο δερμάτινο φόρεμα με ζωγραφισμένες λεπτομέρειες από τη συλλογή του Cavalli Άνοιξη/Καλοκαίρι 2003 φορέθηκε από την Κριστίνα Αγκιλέρα στο κόκκινο χαλί των βραβείων VH1.

Αυτή η συλλογή του 2003 περιλάμβανε μια σειρά από διαφορετικά υλικά, από δέρμα μέχρι δαντέλα, χρυσές μεταλλικές πινελιές και εμπριμέ μετάξι από άνθη κερασιάς.

Αργότερα το 2007, ο Καβάλι δήλωσε ότι η Αγκιλέρα ήταν η νέα του μούσα και σχεδίασε όλα της τα ρούχα για την περιοδεία Xtina "Back to Basics".

Μια άλλη αγαπημένη εμφάνιση του Καβάλι που μαγνήτισε τα βλέμματα ήταν ένα απίστευτο πράσινο και μπλε φόρεμα που φόρεσε η Βικτόρια Μπέκαμ το 2005.

Αυτό το φόρεμα απέπνεε κομψότητα με κομμένες λεπτομέρειες που τυλίγονταν στη μέση της Μπέκαμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ