ΜΟΔΑ

Νάνσι Γκονζάλες: Καταδικάστηκε για λαθρεμπόριο άγριων ζώων η σχεδιάστρια τσαντών

Νάνσι Γκονζάλες: Καταδικάστηκε για λαθρεμπόριο άγριων ζώων η σχεδιάστρια τσαντών

Η σχεδιάστρια Νάνσι Γκονζάλεζ κρύβεται από το φακό

AP Photo/Josh Goodman

Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε η γνωστή σχεδιάστρια πολυτελών τσαντών Νάνσι Γκονζάλες, καθώς κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο κροκόδειλων και πυθώνων. 

Η Γκονζάλες είναι μια κορυφαία σχεδιάστρια, τα αξεσουάρ της οποίας έχουν κοσμήσει από το καστ της τηλεοπτικής σειράς «Sex and the City» μέχρι και διασημότητες όπως η Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Καταδικάστηκε την Δευτέρα (22/4) αφού παραδέχτηκε την ενοχή της στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι με την κατηγορία της λαθρεμπορίας από την πατρίδα της την Κολομβία, σύμφωνα με το Associated Press.

Η Γκονζάλες, απευθυνόμενη στο δικαστήριο πριν από την καταδίκη της, είπε ότι έχει μετανιώσει και λυπάται βαθιά που δεν συμμορφώθηκε με τους νόμους των ΗΠΑ.

«Από τα βάθη της καρδιάς μου, ζητώ συγγνώμη από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ποτέ δεν είχα σκοπό να προσβάλω μια χώρα στην οποία οφείλω τεράστια ευγνωμοσύνη».

«Πήρα κακές αποφάσεις, ούσα υπό πίεση».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία των συγκατηγορουμένων της και πρώην υπαλλήλων της, ενόψει σημαντικών γεγονότων μόδας, η Γκονζάλες, αναμενόταν να προσλάβει έως και 40 επιβάτες για να μεταφέρουν τέσσερις τσάντες επώνυμων σχεδιαστών σε εμπορικές πτήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι εισήγαγε λαθραία αγαθά ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Οι συνήγοροι υπεράσπισης της Γκονζάλες αρνήθηκαν την κατηγορία αυτή και είπαν ότι κάθε κομμάτι κόστιζε περίπου 140 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ