ΜΟΔΑ

Cara Delevingne: Η γυμνή εξομολόγηση της για μια αυτοκτονία που δεν έκανε

Cara Delevingne: Η γυμνή εξομολόγηση της για μια αυτοκτονία που δεν έκανε

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βρετανίδα top model και ηθοποιός, Cara Delevingne σοκάρει τα χρηστά ήθη αλλά αυτή τη φορά, ποζάροντας ολόγυμνη στο φακό του Simon Emmett για το Esquire του Ηνωμένου Βασιλείου ξεπερνάει τον εαυτό της.

Η 23χρονη που είναι και μία από τις πρωταγωνίστριες της κατακεραυνωμένης από τους κριτικούς περιπέτεια Suicide Squad στους κινηματογράφους μίλησε ανοιχτά για πολλά. Για την εωρτική της ζωή, την ημέρα που έχασε την παρεθνιά της και την πάλη της με την κατάθλιψη και τον αυτοκτονικό ιδεασμό που πλήγωσε την εφηβεία της.

Το περιοδικό Esquire την ανακηρύσσει σεξουαλικό σύμβολο της γενιάς των millennial και δεν έχει άδικο. Η αστή Cara εξομολογήθηκε για την μάχη της με τις σκοτεινές σκέψεις αλλά και την αμφισεξουαλικότητα της.

"Άρχισα να αντιμετωπίζω την κατάθλιψη όταν ήμουν 16" λέει η Delevingne. "Tότε οι ορμονικές μου διαταραχές μου προκαλούσαν νευρικούς κλονισμούς και είχα αυτοκτονικές σκέψεις. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το πώς θα έβαζα τέλος στη ζωή μου. Οι ενοχές με έπνιγαν, ήμουν σε ένα αέναο κατηγορώ ενάντια στον εαυτό μου. Δεν επιθυμούσα να ζω πια. Επιθυμούσα κάθε σπιθαμή του σώματος μου να εξαϋλωθεί" συμπλήρωσε. Ωστόσο η Delevingne έκανε ό,τι μπορούσε για να μην γίνει μια γυναίκα που ζει με ψυχοφάρμακα.

"Τα σιχαίνομαι. Είναι πολύ εύκολο να εθιστείς σε αυτά", είπε. "Στα 18 μου τα έκοψα και ένιωθα τέλεια. Ήταν σαν να χάνω την παρθενιά μου. Μπορούσα να νιώσω χαρά, να κλάψω, να τσακωθώ. Και σήμερα αισθάνομαι καταθλιπτική αλλά προτιμώ να το παλεύω χωρίς φαρμακευτική αγωγή", εξομολογείται γυμννή μπροστά μας που θέλει να περάσει ένα μήνυμα στον κόσμο που δεν θα μείνει μόνο στις ερωτικές λήψεις που συνοδεύουν την τολμηρή, αυστηρά προσωπική, κατάθεση της.

"Θα ήθελα να αγκαλιάσει ο καθένας από εμάς την 'ιδιαίτερη' πλευρά του, να αποδεχθεί τον εαυτό του όπως είναι. Να κάνει ο καθένας αυτό που πραγματικά θέλει. Εγώ έγινα μοντέλο χωρίς να το θέλω. Ποτέ δεν το ήθελα. Το έβλεπα σαν δουλειά και μόνο. Δεν ήταν το πάθος μου", λέει η Delevingne.

"Δεν με βρίσκω ένα σύμβολο του σεξ" λέει καθώς πετάει από επάνω της τους χαρακτηρισμούς που θέλουν να πουλήσουν αυτό το περίεργο κορίτσι ως μια ακόμη γοητευτική καλλονή. "Είμαι μια παράξενη, αδέξια κοπέλα. Υπάρχουν άλλες κοπέλες που είναι όμορφες συνέχεια, ό,τι κι αν κάνουν, όχι σαν εμένα" λέει η Delevingne που σπάει ακόμη ένα taboo, αυτό της ετεροφυλοφιλίας.

"Η σχέση μου με επαναπροσδιόρισε" λέει για τη σύντροφο της ζωής της, την τραγουδίστρια St. Vincent.

Oλόκληρη η συγκλονιστική εξομολόγηση του κοριτσιού που θέλει να επαναπροσδιορίσει την ομορφιά και την αγάπη για τον εαυτό μας εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ