ΜΟΔΑ

H Lena Dunham φοράει τα εσώρουχα της σε δημόσια θέα με λόγο

H Lena Dunham φοράει τα εσώρουχα της σε δημόσια θέα με λόγο

H Lena Dunham και η συμπρωταγωνίστρια της στη σειρά της "Girls", Jemima Kirke φωτογραφήθηκαν με εσώρουχα σε μια καμπάνια διαφορετική.

Μια καμπάνια από κανονικές γυναίκες για κανονικές γυναίκες που δεν μοιάζουν καλλονές -με ή χωρίς τη βοήθεια του Photoshop.

Η εταιρία εσωρούχων επιμένει ότι δημιουργεί προϊόντα για εκείνες που φορούν τα εσώρουχα "ως μια επιστολή αγάπης στον εαυτό τους". Η φωτογράφηση θα μπορούσε να είναι μια σκηνή από τη σειρά του ΗΒΟ που εξιστορεί τις περιπέτειες τεσσάρων κοριτσιών στη Νέα Υόρκη με νευρώσεις που κατανοούμε.

Ως ένα νεύμα προς την ειλικρινή προσέγγιση που θα έπρεπε να ακολουθεί η βιομηχανία της μόδας στην εικονογράφηση των γυναικών, η καμπάνια θυμίζει τη δουλειά της Corinne Day στο περιοδικό The Face στα 90s.

lingerie1

H πρωταγωνίστρια της καμπάνιας Dunham που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τη χειραφέτηση της γυναίκας τολμάει και κλείνει μια αμφιλεγόμενη σχέση της με τη βιομηχανία της μόδας.

Η καμπάνια εσωρούχων είναι και ο επίλογος της στη συζήτηση των γυναικείων προτύπων ομορφιάς και τη χρήση του Photoshop στην επεξεργασία εικόνας. Όταν φωτογραφήθηκε για τη Vogue το 2014, η ιστοσελίδα Jezebel είχε δημοσιεύσει τα πορτρέτα της Dunham πριν και μετά την ψηφιακή επεξεργασία.

dunham vgue

Πλέον η Dunham αποσαφηνίζει τη στάση της απέναντι στην ψηφιακή αλλοίωση της φιγούρας της σε δήλωση της στην υπηρεσία newsletter που διαθέτει. "Σέβομαι τους ανθρώπους που δημιουργούν αυτά τα περιοδικά και τη δουλειά που πρέπει να κάνουν. Τους ευχαριστώ που μου έχουν επιτρέψει να αισθάνομαι υπέροχα με μένα αλλά πλέον αποχαιρετώ τους καιρούς που το σώμα μου ένα παιχνίδι για όλους".

Στην καμπάνια οι Dunham και Kirke δείχνουν τα αληθινά τους σώματα προωθώντας τη θετική στάση των media απέναντι στο γυναικείο σώμα σε μία καμπάνια από γυναίκες για γυναίκες και κορίτσια αληθινά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ