ΜΟΔΑ

Free the Nipple: Moντέλο κάνει topless ακτιβισμό στη Νέα Υόρκη

Free the Nipple: Moντέλο κάνει topless ακτιβισμό στη Νέα Υόρκη

Από το 2014, όταν και η κόρη του Μπρους Γουίλις και της Ντεμί Μουρ, Σκάουτ Γουίλις κυκλοφόρησε γυμνόστηθη στους δρόμους της Νέας Υόρκης χαρίζοντας στο κίνημα χειραφέτησης των γυναικών Free The Nipple τη δημοσιότητα που του άξιζε, πολλές επώνυμες συστρατεύθηκαν μαζί της. Μάιλι Σάιρους, Cara Delevingne, Κένταλ Τζένερ και Bella Hadid ακολούθησαν το παράδειγμα της.

"Η μητέρα μου είναι Ευρωπαία. Όλη μου η οικογένεια είμαστε Ευρωπαίοι. Πάντα ήμασταν πολύ άνετοι με τα σώματά μας. Μου αρέσει το ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι θηλυκές αλλά και δυναμικές. Ξέρεις, free the nipple! Δεν υπάρχει θέμα αν δεν θέλεις να δείξεις το σώμα σου με αυτόν τον τρόπο. Αλλά αν μία γυναίκα θέλει να δείξει το σώμα της, την υποστηρίζω" είπε η Bella Hadid που έκανε τη γυμνή επανάσταση στις σελίδες της Vogue.

BELLA

Σήμερα το κίνημα έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Αυτή τη φορά ένα video οδηγός στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ βρίσκει την Emily Bloom στους δρόμους της πόλης γυμνή από τη μέση και επάνω.

Ο topless περίπατος της 23χρονης απαθανατίστηκε από το φωτογράφο Petter Hegre με τις αντιδράσεις του κόσμου να είναι ενθουσιώδεις. Έκπληκτοι οι Νεοϋορκέζοι παρατηρούν την καλλίγραμμη Bloom να περπατά με τόλμη στην πόλη κουβαλώντας ένα μήνυμα για όλους.

FREETHENIPPLE 1

“Στη χώρα της Ελευθερίας τα γυμνά στήθη είναι λόγος σύλληψης” σχολίασε ο Hegre για το video που αναρτήθηκε ένα χρόνο πριν και σήμερα επιστρέφει στις οθόνες με αφορμή την ΝYFW.

“Στις ΗΠΑ είναι πιο πιθανό να δεις δολοφονία στο δρόμο από μια γυναίκα που κυκλοφορεί ελεύθερη από τα δεσμά του πουριτανισμού. Αυτό είναι λυπηρό” σχολίασε χρήστης.

Τι είναι το “κίνημα της θηλής”, free the nipple

Με μήνυμά του την απελευθέρωση της γυναίκας το #freethenipple ξεκίνησε αυθόρμητα από μια έφηβη Ισλανδή όταν θέλησε να μπορεί να ντύνεται όπως θέλει, όπως τα αγόρια στο σχολείο της που μπορούσαν να κυκλοφορούν χωρίς μπλούζα χωρίς να ενοχλείται κανείς.

“Με το free the nipple θέλουμε να πετύχουμε να μπορούν οι γυναίκες να ντύνονται όπως θέλουν χωρίς να τις κρίνει κανείς και χωρίς να ντρέπονται” έχει πει η δεκαεπτάχρονη Adda Þóreyjardóttir Smáradóttir για το ξεκίνημα ενός κινήματος που ενηλικιώθηκε. Σήμερα το “κίνημα της θηλής” έχει να κάνει περισσότερο με τη χειραφέτηση της γυναίκας και την υποκρισία των καιρών μας.

“Tι είναι πιο απειλητικό; Ένα γυμνό στήθος ή η ωμή βία;”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ