ΜΟΔΑ

The One: στο ηδονιστικό καμπαρέ του Jean Paul Gaultier των 10 εκατ. ευρώ όλα μπορούν να συμβούν

The One: στο ηδονιστικό καμπαρέ του Jean Paul Gaultier των 10 εκατ. ευρώ όλα μπορούν να συμβούν

Έκρηξη. Τόλμη. Παρίσι. Νύχτα. Σάρκα. Χρώμα. Λας Βέγκας. Πάθος. Γυναίκες. Ηδονή. Βερολίνο. Όποια λέξη και αν επιλέξεις από τις παραπάνω θα έχεις προσεγγίσει το υπερθέαμα που ο εμβληματικός σχεδιαστής της γαλλικής μόδας, ο φιλέλληνας Jean Paul Gaultier έστησε αραδιάζοντας δημιουργικές εκρήξεις υπερβολής στο ιστορικό θέατρο του Βερολίνου Friedrichstadt-Palast.

Από αυτή την εβδομάδα η urban μητρόπολη της ηλεκτρονικής σκηνής που όμως αγαπάει σαν παιδί που απολαμβάνει τη Δώρα την Εξερευνήτρια (ή δεν ξέρω ποιο παιδικό ήρωα έχουν τα 4χρονα αυτές τις μέρες) αφήνεται στις ορέξεις ενός Γάλλου που πάντα θέλει να κλείνει το μάτι στο θεατή.

Ο Jean Paul Gaultier -πάντα απορώ γιατί στην Ελλάδα πρέπει να φορτώνουμε μια παύλα στο όνομα του αν και εκείνος η μόνη ευθεία που έχει "αγκαλιάσει" είναι αυτή μιας ρίγας σε μαρινιέρα, το ρούχο που αγάπησε- ήθελε από παιδί να ανεβάσει το δικό του υπερθέαμα σε μια σκηνή που θα αντέξει το βάρος και τις απαιτήσεις του οράματος του. Από τότε που άφησε το βλέμμα του να αποπλανηθεί από τα θελκτικά κορίτσια του Folies Bergère στην τηλεόραση της γιαγιάς του.

"Tην επόμενη μέρα κιόλας είχα προβλήματα στο σχολείο, γιατί σχεδίαζα κορίτσια με φτερά και διχτυωτά καλσόν. Βέβαια τότε ήταν που κατάλαβα ότι θα μπορούσα να αγαπηθώ μέσα από τα σχέδια μου, γιατί ξαφνικά έγινα πολύ δημοφιλής" είπε ο 64χρονος σχεδιαστής για το "The One - Grand Show". Αρχές Αυγούστου και στο Βερολίνο οι αφίσες ήδη επέμεναν να κλείσω εισιτήριο για την παράσταση. Ευτυχώς θα έχω μια ευκαιρία μέχρι το 2018 όταν και το καμπαρέ του ρίξει αυλαία.

Οργασμός στη σκηνή καθώς τα περίτεχνα υφάσματα μιξάρονται με body painting επάνω σε κορμιά όμορφα, γυμνασμένα, σώματα που είναι έργα αλλά και εργαλεία τέχνης. Και φτερά, φτερά, πολλά φτερά σαν από πασαρέλα υψηλής ραπτικής, σαν ένα ακόμη show μόδας από εκείνα που το enfant terrible της μόδας έστηνε χτίζοντας μια καριέρα αιχμηρή. Σαν τον κωνικό στηθόδεσμο του για μια άλλη υπερπαραγωγή από το παρελθόν, μια περιοδεία που καθιέρωσε τη Madonna στο μεγάλο θέαμα.

blonde ambition

Σε αυτό το όνειρο χρωμάτων και σκιών, σε αυτές τις φιγούρες που οι έντονοι φωτισμοί "σχεδιάζουν" μπροστά μας σε ζωντανή εκτέλεση περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες από 26 χώρες συμμαχούν για να δώσουν στο "The One – Grand Show" τη φήμη που του αξίζει. Ο Gaultier σχεδίασε περισσότερα από 500 κοστούμια για να ντύσει το παιδικό του όνειρο σε ένα πάρτι γεμάτο από φαντασμαγορία και όλοι είμαστε καλεσμένοι σε αυτό.

Η παραγωγή κόστισε 10 εκατομμύρια ευρώ και κάτι. Οι εικόνες κοστίζουν περισσότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ