ΜΟΔΑ

Pussy riot: πως η Μελάνια Τραμπ μονοπώλησε το χθεσινό ντιμπέιτ με ένα ρούχο

Pussy riot: πως η Μελάνια Τραμπ μονοπώλησε το χθεσινό ντιμπέιτ με ένα ρούχο

Eίτε κάποιος έχει βιτριολικό χιούμορ είτε η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ ξέρει να μιλάει με το στιλ της. Λίγες ώρες μετά την πλημμυρίδα της οργής που προκάλεσε το σεξιστικό σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ για το πως χειρίζεται τις γυναίκες η Μελάνια Τραμπ φόρεσε ένα ακριβό pussy bow πουκάμισο Gucci στο δεύτερο ντιμπέιτ της κούρσας για το προεδρικό χρίσμα. 

Κάποια 24ωρα πριν το ντιμπέιτ το video όπου ο Τραμπ λέει ότι αν είσαι σταρ μπορείς να αρπάξεις τις γυναίκες από τα γεννητικά τους όργανα (“Grab them by the pussy”).

H Mελάνια Τραμπ που είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο της προεκλογικής καμπάνιας μετά το σκάνδαλο λογοκλοπής που προηγήθηκε, έσπασε τη σιωπή της για να κατακεραυνώσει τον σύζυγο της. Χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του συζύγου της “απαράδεκτες και προσβλητικές για τις γυναίκες” η Τραμπ είπε ότι όσα ειπώθηκαν στο σκανδαλώδες ηχητικό απόσπασμα “δεν αντιπροσωπεύουν τον άνδρα που γνωρίζει”.

“Ελπίζω o κόσμος να δεχθεί τη συγγνώμη του, όπως έκανα εγώ” ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση της και μετά εμφανίστηκε στο ντιμπέιτ τρολάροντας (;) το σύζυγο της.

Το video που έφερε στη δημοσιότητα η Washington Post προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικάνων που καταδίκασαν τις δηλώσεις του Τραμπ. Ανάμεσα τους ακόμη και ο υποψήφιος για την αντιπροεδρία Μάικ Πενς.

“Ως πατέρας και σύζυγος ένιωσα προσβεβλημένος από τα λόγια και τις πράξεις που φάνηκαν στο προ έντεκα ετών βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ που δημοσιεύθηκε χθες. Δεν μπορώ να ανεχθώ αυτές τις δηλώσεις και δεν μπορώ να τις υπερασπιστώ. Χαίρομαι που ο ίδιος εξέφρασε την μεταμέλειά του απέναντι στον αμερικανικό λαό. Προσευχόμαστε για την οικογένειά του και εύχομαι να βρει την ευκαιρία να δείξει στο αμερικανικό έθνος, αύριο τι ακριβώς έχει μέσα στην καρδιά του” δήλωσε ο Πενς με ανάρτησή του στο Twitter.

Στη συνέχεια ο Τραμπ ζήτησε δημόσια συγγνώμη λέγοντας ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι “είναι τέλειος” και δεσμεύτηκε να γίνει “καλύτερος άνθρωπος στο άμεσο μέλλον”.

Η τελευταία λέξη της Μελάνια

GUCCI

Ένα τελευταίο σχόλιο στο σκανδαλώδες απόφθεγμα έδωσε η σύζυγός του Μελάνια χθες καθώς εμφανίστηκε με ένα πολύτιμο, μεταξωτό, επιθετικό στο χρώμα, γυναικείο και φεμινιστικό στη σημειολογία του πουκάμισο Gucci. Το “Pussy-bow” κοστίζει 1.100 δολάρια στην Αμερική και έγινε η απάντηση της ίδιας (ή της ομάδας που επιμελείται τις δημόσιες εμφανίσεις της υποψήφιας πρώτης κυρίας) στο σεξιστικό “Grab them by the pussy”.

Τα πουκάμισα που ονομάζονται “pussy bow” έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν και ήταν ένα από τα αγαπημένα κομμάτια στη γκαρνταρόμπα των γυναικών που πάλεψαν να καθιερωθούν ως επαγγελματίες στην ανδροκρατούμενη αγορά εργασίας.

PUSSY BOW

όταν μετά από αγώνες του φεμινιστικού κινήματος οι γυναίκες κατακτούσαν θέσεις στελεχών στα διοικητικά συμβούλιο των πολυεθνικών της Αμερικής και φορούσαν μπλούζες ή πουκάμισα με περίτεχνα δεσίματα στο λαιμό, μια πιο θηλυκή εκδοχή της γραβάτας που οι άντρες συνεργάτες τους φορούσαν ως στολή εργασίας σε αίθουσες που αποφασιζόταν η οικονομία της χώρας και το μέλλον του καπιταλισμού.

Σύμπτωση, σχόλιο ή μια γκάφα που έκανε το διαδίκτυο να οργιάσει; Ένα κοκτέιλ από υποθέσεις διασκεδάζει τις εντυπώσεις σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ