ΜΟΔΑ

«Πείτε όχι στα ναρκωτικά του Moschino». O ιταλικός oίκος μόδας σε δίνη

«Πείτε όχι στα ναρκωτικά του Moschino». O ιταλικός oίκος μόδας σε δίνη

"Έχετε ιδέα τι μήνυμα περνάτε με τη συλλογή σας;". Αυτή είναι η απορία του Ράντι Άντερσον από τη Μινεσότα, έναν επαγγελματία θεραπευτή στο χώρο της απεξάρτησης από ουσίες που κατάφερε να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον του σχεδιαστή μόδας Τζέρεμι Σκοτ ξεκινώντας έναν πόλεμο κατά της "μυθοποίησης" των ουσιών.

Έχοντας προκαλέσει αντιδράσεις με τη θεματική της η capsule συλλογή του οίκου Moschino που παρουσίασε τον προηγούμενο μήνα ο Σκοτ, με την πολιτική της άμεσης πώλησης, μοιάζει με σκάνδαλο.

Αν και η συλλογή θεωρήθηκε ως επί το πλείστον σαν ένα αφιέρωμα του κιτς επηρεασμένη από την ταινία Valley of the Dolls φαίνεται δεν γνώρισε την ίδια ανταπόκριση στην λιανική κατανάλωση και πλέον πολλές αλυσίδες καταστημάτων σκέφτονται να αποσύρουν από τις προθήκες τα ρούχα της συλλογής.

Πολλοί ήταν οι πελάτες που δεν έμειναν καθόλου ενθουσιασμένοι με το θέμα της συλλογής, κρίνοντας ότι το γκλάμουρ που παρουσίαζε, ήταν σαν μία επιδημία εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες.

https://www.instagram.com/p/p

Aκόμη και αν ο Σκοτ παρέμεινε πιστός στην ειρωνεία και το σκωπτικό χιούμορπου χαρακτηρίζει τον ίδιο και τον οίκο ίσως αυτή τη φορά μπήκε σε αχαρτογράφητα νερά, υπενθυμίζοντας το χάσμα ανάμεσα σε αυτό που θέλει ο κόσμος από τη μόδα και η μόδα από τον κόσμο.

https://www.instagram.com/p/p

Μετά από παράπονα πολλών η εταιρεία Nordstrom ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αποσύρει τη συλλογή από τα καταστήματά της, σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ στο περιοδικό Fortune. "Εκτιμούμε όλες τις εποικοδομητικές ενημερώσεις ανησυχίας που πήραμε από τους πελάτες μας και τελικά αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε τη συλλογή από το site μας και τα τρία καταστήματα που την πωλούσαν", δήλωσε στο περιοδικό εκπρόσωπος της Nordstrom.

Η συλλογή αυτή εξακολουθεί να πωλείται μέσω των καταστημάτων της εταιρείας Saks, αν και μια αναφορά στην πλατφόρμα Change.org καλούσε όλα τα καταστήματα να αποσύρουν τη συλλογή του Τζέρεμι Σκοτ αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

moschino bag

ΔΗΜΟΦΙΛΗ