ΜΟΔΑ

Φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα στο αμαρτωλό show της Victoria's Secret

Φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα στο αμαρτωλό show της Victoria's Secret

Aνησυχία και φόβοι για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα φέρεται να έχει προκαλέσει η απόφαση της εταιρίας Victoria's Secret να μεταφέρει το ετήσιο lingerie show από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι.

Δημοσιεύματα στο βρετανικό Τύπο αναφέρουν ότι εκπρόσωποι της Victoria's Secret καθυστέρησαν να αποκαλύψουν την νέα τοποθεσία του show για το 2016 για να μην γίνει στόχος πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης.

Σε αυτό άλλωστε αποδίδει η ιστοσελίδα του ΤΜΖ την καθυστέρηση στην ανακοίνωση της ημερομηνίας. Αν και στο παρελθόν η εταιρία εσωρούχων δημοσιοποιούσε από την άνοιξη το που και το πότε, φέτος το έκανε πολύ αργότερα, στις 24 Οκτωβρίου.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας θεωρούν ότι τα "αμαρτωλά", τολμηρά "αγγελάκια" τους ίσως προκαλέσουν τζιχαντιστές στην πόλη της Γαλλίας. Επιπλέον τα show της εταιρίας είναι ένα κάλεσμα σε a-list διάσημους οπότε ένα χτύπημα θα είχε αντίκτυπο πολλαπλάσιο από εκείνα σε ανώνυμα θύματα, αναφέρεται σε δημοσίευμα.

Μέχρι τώρα η VS δεν έχει προχωρήσει στην αποκάλυψη του χώρου που θα διεξαχθεί το εντυπωσιακό show σε μια πόλη που ακόμη δεν έχει επουλώσει τις πληγές της από τα τρομοκρατικά χτυπήματα που την μάτωσαν. Ένα περίπου χρόνο πριν η μουσική σκηνή του Bataclan έγινε ομαδικός τάφος μετά από το αιματηρό χτύπημα τζιχαντιστών.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης συνεργάζονται στενά με τις γαλλικές αρχές, προκειμένου να διαφυλάξουν την ασφάλεια της εκδήλωσης με κάθε δυνατό τρόπο.

VICTORIA SECRET PARIS

Οι αμαζόνες της εταιρίας που αναμένεται να μονοπωλήσουν το catwalk για φέτος είναι ανάμεσα σε άλλες οι: Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Lily Aldridge, Elsa Hosk, Jasmine Tookes, Josephine Skriver, Lais Ribeiro, Martha Hunt, Romee Strijd, Sara Sampaio, Stella Maxwell και Taylor Hill. Το show θα προβληθεί στο CBS στις 5 Δεκεμβρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το show εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη. Το 2014 η ετήσια γιορτή του αισθησιασμού έγινε στο Λονδίνο και το 2000 στις Κάννες της Γαλλίας.

H ανείπωτη θηριωδία που στοιχειώνει το Παρίσι

Τον Ιούλιο του 2016, κάποιους μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις 23 Νοεμβρίου 2015 κατά την οποία 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 400 τραυματίσθηκαν, η έκθεση της εξεταστικής επιτροπής της γαλλικής εθνοσυνέλευσης για το περιστατικό τρόμου σόκαρε.

Όπως αποκαλύφθηκε η επιτροπή φέρεται να συγκάλυψε μαρτυρία η οποία παρουσίαζε την πραγματική κατάσταση των σορών των θυμάτων της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο του Le Bataclan.

Σύμφωνα μαρτυρία οι τζιχαντιστές που επιθέτηκαν στον συναυλιακό χώρο, βασάνισαν με τον πιο φρικτό τρόπο τα θύματα πριν τα σκοτώσουν ενώ βιντεοσκόπησαν τις απάνθρωπες πράξεις τους προκειμένου το Ισλαμικό Κράτος να χρησιμοποιήσει το υλικό για την προπαγάνδα του. Όπως αποκαλύφθηκε η μαρτυρία έκανε λόγο για διαμελισμένα πτώματα, τη στιγμή που μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν το αντίθετο "με κάποια θύματα να είχαν κακοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που έκαναν τους αστυνομικούς να κλάψουν με όσα αντίκρισαν".

Σύμφωνα με την αποκαλυπτική μαρτυρία που ήρθε στο φως το καλοκαίρι οι μακελάριδες του Bataclan "έβγαλαν τα μάτια σε κάποια από τα θύματά, ξεκοίλιασαν άλλους, άντρες βρέθηκαν με τους όρχεις τους στο στόμα, γυναίκες είχαν κακοποιηθεί και μαχαιρωθεί επανειλημμένα στα γεννητικά τους όργανα" ενώ υπάρχουν αναφορές και για αποκεφαλισμένα πτώματα.

Ερωτηθείς αστυνομικός επιθεωρητής από την εξεταστική επιτροπή για τον τρόπο που έμαθε τις θηριωδίες απάντησε: "Ήμασταν με συναδέλφους τη στιγμή της επίθεσης στο στενό του Saint-Pierre Amelot όταν είδα άλλον συνάδελφο που είχε βγει από τον χώρο να κάνει εμετό. Τον ρωτήσαμε τι συνέβη και μας είπε". Σε άλλο σημείο της έκθεσης αποκαλύφθηκε ότι οι αρχές δεν έδειξαν όλα τα σώματα των θυμάτων στους γονείς τους, γιατί πολλά από αυτά ήταν αποκεφαλισμένα κι άλλα ξεκοιλιασμένα" αναφέρουν δημοσιεύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ