ΜΟΔΑ

Σας μοιάζει χοντρή; Η παράνοια πίσω από τον αποκλεισμό της Μις Ισλανδία για «περιττά κιλά»

Σας μοιάζει χοντρή; Η παράνοια πίσω από τον αποκλεισμό της Μις Ισλανδία για «περιττά κιλά»

H Miss Iceland για το 2015, Arna Ýr Jónsdóttir, δεν περίμενε ότι θα της συμβεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο, μετά από όσα συνέβησαν στο Λας Βέγκας η 20χρονη καλλονή από τη μακρινή Ισλανδία αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τα καλλιστεία Miss Grand International, καθώς "είναι χοντρή". Μόνη προυπόθεση για να συνεχίσει θα ήταν να χάσει κιλά.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Jónsdóttir, το "αφεντικό" του διεθνούς διαγωνισμού, ο Ταϊλανδός τηλεπαρουσιαστής Nawat Itsaragrisil απαίτησε περισσότερα από όσα εκείνη ήταν πρόθυμη να κάνει για να διεκδικήσει ακόμη ένα τίτλο ομορφιάς.

"Σταμάτησα να τρώω πρωινό, έτρωγα σαλάτα μόνο το μεσημέρι και μετά μου έλεγαν να συνεχίζω μόνο με νερό μέχρι να κοιμηθώ μέχρι την ημέρα του διαγωνισμού" έγραψε σε μήνυμα που ανάρτησε στα social media της.

https://www.instagram.com/p/p

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι "είχε δοθεί ρητή εντολή να χάσει βάρος επειδή ο διοργανωτής του διαγωνισμού την συμπαθούσε και ήθελε να πετύχει".

https://www.instagram.com/p/p

Η Ισλανδή αποφάσισε να αποχωρήσει στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα μιλώντας στην ιστοστον Itsaragrisil. "Αν το αφεντικό του διαγωνισμού θέλει να χάσω κι άλλο βάρος και δεν του αρέσει το στιλ μου, τότε δεν αξίζει να συμμετέχω σε αυτόν. Είναι αλήθεια ότι έχω πιο χτισμένες πλάτες από τα άλλα κορίτσια γιατί ήμουν πρωταθλήτρια γυμναστικής. Προσωπικά εμένα μου αρέσω και θεωρώ πως είμαι μια χαρά" είπε στην ιστοσελίδα Islandmonitor.

https://www.instagram.com/p/p

Σε αποχαιρετιστήρια επιστολή που ανέβασε στο Instagram η Μις Ισλανδία τοποθετήθηκε με ισλανδική πυγμή.

https://www.instagram.com/p/p

"Αποφάσισα να φύγω... Ο διαγωνισμός Miss Grand International δεν αξίζει το πρόσωπο, το κορμί, την προσωπικότητα και την καρδιά μου. Πραγματικά ελπίζω ως ένας διεθνής οργανισμός να ανοίξετε τα μάτια σας γιατί έχουμε 2016 και πρέπει να μπορείτε να δείτε την ομορφιά σε παγκόσμιο πρίσμα, πρέπει να βρεθείτε αντιμέτωποι με τα διεθνή πρότυπα ομορφιάς. Το σώμα μου στην πατρίδα μου θεωρείται ιδανικό. Αυτό πρόκειται να κουβαλάω μέσα μου."

miss iceland

Αυτό είναι ακόμη ένα περιστατικό body shaming σε διαγωνισμό ομορφιάς. Η περίπτωση της Μις Ισλανδίας θυμίζει το περιστατικό με την πρώην Miss Universe Alicia Machado, από την Βενεζουέλα. Αυτή που ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε κάποτε χοντρή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ