ΜΟΔΑ

Γιατί ο Τομ Φορντ της πολυτέλειας επιτίθεται χωρίς οίκτο στον υλισμό

Γιατί ο Τομ Φορντ της πολυτέλειας επιτίθεται χωρίς οίκτο στον υλισμό

Σε μια κίνηση που θα μπορούσε να είναι και μια καμπάνια ενάντια στη σειρά των πολύ ακριβών προϊόντων που υπογράφει ο ίδιος, ο ιδιαίτερος δημιουργός, σχεδιαστής μόδας και σκηνοθέτης Τομ Φoρντ διευκρίνησε σε συνέντευξη του ότι το να ξοδεύεις πολλά χρήματα δεν θα φέρει ευτυχία στη ζωή σου.

Ο οίκος μόδας του Φορντ πουλά κοστούμια με τιμές που ξεκινούν από 5.000 δολάρια και ο ίδιος θα σου πουλούσε ένα σακίδιο πλάτης έναντι 3.500 δολάρια (ή μία μπάρα σαπούνι για 37 δολάρια αν είχες μία δύσκολη εβδομάδα) μετά χαράς αρκεί να ξέρεις ότι δεν θα γίνεις καθόλου πιο ευτυχισμένος, απλά κάπως πιο φτωχός.

"Όλοι έχουμε προσδοκίες στη ζωή που δεν μπορούν να εκπληρωθούν" είπε στη συνέντευξη στο βρετανικό Radio Times ο σχεδιαστής που θέλει να απλοπλοιήσουμε τις ζωές μας.

"Τα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο είναι οι άνθρωποι στη ζωή μου" ανέφερε ο Φορντ ο οποίος μετέτρεψε τον οίκο Gucci σε επιχείρηση με κύκλο εργασιών 10 δισ. δολάρια όταν ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσιεύθηκε από τους “The Times of London”.

"Οι γονείς σας σάς λένε ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν και εσείς λέτε: “Ναι, ναι τα καλύτερα πράγματα είναι ένα νέο διαμέρισμα και ένα αστραφτερό καινούριο αυτοκίνητο”.Δεν είναι αλήθεια. Ίσως είμαι ανόητος που δεν το κατάλαβα εξαρχής" πρόσθεσε.

the hollywood reporter september 2016 tom ford by austin hargrave 01

Ο Τομ Φορντ φωτογραφημένος για το The Hollywood Reporter

"Φυσικά βοήθησα να δημιουργηθεί αυτός ο καταναλωτικός κόσμος" είπε αναφερόμενος στην ειρωνεία ποτυ εμπεριέχεται επί τούτου στις ατάκες του. "Είμαι μεγάλος μέρος αυτού. Η σύγχρονη κουλτούρα λέει ότι είναι πιθανό να επιτύχεις ευτυχία ή όχι. Μπορείς να έχεις ευτυχισμένες στιγμές, ευτυχισμένες μέρες, αλλά θα έχεις επίσης πράγματα που είναι καταστροφικά για τη ζωή σου, είτε είσαι πλούσιος, είτε φτωχός" αναφέρει.

Απόσταγμα ζωής από έναν άντρα που γυρνάει την πλάτη του στην υπερβολή της πολυτέλειας που τον ανέδειξε. Touché.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ