ΜΟΔΑ

«Ακόμη και σήμερα παθαίνω κρίσεις πανικού». Ο Τομ Φορντ για το bullying των παιδικών του χρόνων

«Ακόμη και σήμερα παθαίνω κρίσεις πανικού». Ο Τομ Φορντ για το bullying των παιδικών του χρόνων

"Ως παιδί στη δεκαετία του 1960 δεν ήμουν σπουδαίος στο ποδόσφαιρο, ούτε στα ομαδικά αθλήματα, ούτε στη σκοποβολή με αεροβόλο που στη συνέχεια μετατρέπονταν σε ένα άλλο όπλο. Δεν με ενδιέφεραν όλα αυτά και γι’ αυτό με παρενοχλούσαν πολύ" είπε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας και σκηνοθέτης Τομ Φορντ σε συνέντευξη του στον στον Τζες Καγκλ και στο People/Entertainment Weekly Network (ΡΕΝ).

Ο 55χρονος Τομ Φορντ δεν ήταν από πάντα ένα αγαπημένο πρόσωπο όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια στο Τέξας και τις επιθέσεις εκφοβισμού που έζησε. "Ως παιδί ήμουν πολύ ιδιαίτερο, νομίζω ότι είχα γεννηθεί για να γίνω αυτό που έγινα και έτσι κυκλοφορούσα ντυμένος με σακάκι και loafer" πρόσθεσε ο Φορντ.

"Όταν πήγαινα στην δευτέρα δημοτικού δεν ήθελα να κουβαλάω τα βιβλία μου μέσα σε μία τσάντα, προτιμούσα να τα έχω μέσα σε ένα βαλιτσάκι. Φυσικά και δέχτηκα βασανιστήρια".

Στη συνέχεια της αποκαλυπτικής συνέντευξης του ο Φορντ αναφέρθηκε στην πόλη που τον αγκάλιασε και τον ανέδειξε, τη Νέα Υόρκη. Εκεί όπου σπούδασε και ένιωσε καλά με την διαφορετικότητα που κουβαλούσε μέσα του και την ομοφυλοφιλία του που στο Τέξας ήταν λόγος να εκφοβίζεται και στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ ένα σύνηθες φαινόμενο.

Ωστόσο, παρά τις επιτυχίες του και τις κατακτήσεις του, οι οδυνηρές αναμνήσεις που βίωσε στην παιδική του ηλικία τον ακολουθούν και σήμερα. Στη συνέντευξη του ο Φορντ εξομολογήθηκε ότι του πήρε πολύ χρόνο μέχρι να συμφιλιωθεί με τον πόνο και εξακολουθεί πολλές φορές να θυμάται εκείνες τις δυσάρεστες, ευάλωτες εποχές.

"Νομίζω ότι απλώς τα έσπρωξα στο πίσω μέρος του μυαλού μου και δεν τα αντιμετώπισα ποτέ πραγματικά. Νομίζω ότι υπάρχουν μέχρι και σήμερα" τόνισε. "Ακόμα και τώρα αν συναντήσω μία ομάδα παιδιών να παίζουν ποδόσφαιρο και έρθει η μπάλα προς το μέρος μου με πιάνει πανικός γιατί σκέφτομαι: 'Θεέ μου πρέπει να κλωτσήσω τη μπάλα και όλοι θα γελάνε μαζί μου γιατί δεν ξέρω ποδόσφαιρο'. Παθαίνω κρίση πανικού" πρόσθεσε αν και η παιδική του ηλικία δεν ήταν μόνο πληγές. Οι γονείς του τον υποστήριξαν σε όλα για να γίνει ένας Τομ Φορντ κομμένος και ραμμένος με ταλέντο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ