ΜΟΔΑ

Γυμνή η Aλίσια Σίλβερστοουν για τα δικαιώματα των ζώων

Γυμνή η Aλίσια Σίλβερστοουν για τα δικαιώματα των ζώων

Mετά τις Πάμελα Άντερσον, Κρίστι Τέρλινγκτον, Πενέλοπε Κρουζ και άλλες, η ηθοποιός Αλίσια Σίλβερστοουν είναι η τελευταία διάσημη που γδύνεται για τον ακτιβισμό.

Συνεχίζοντας την παράδοση των τολμηρών campaign για τα δικαιώματα των ζώων η οργάνωση PETA (People for the Ethical Treatment of Animals = Άνθρωποι υπέρ της Ηθικής Μεταχείρισης των Ζώων) στρατολόγησε την όχι και τόσο Clueless -η ταινία που την καθιέρωσε- Σίλβερστοουν στην εκστρατεία της κατά των μάλλινων ρούχων.

Εξαπολύοντας επίθεση στη βιομηχανία της μόδας με όχημα της μια γυμνή Σίλβερστοουν, η φιλοζωική ακτιβιστική οργάνωση προτρέπει τους καταναλωτές να “φοράνε το δικό τους δέρμα”.

Προτιμώ να βγω γυμνή παρά να φορέσω μαλλί” δηλώνει η αμερικανίδα ηθοποιός Αλίσια Σίλβερστοουν για λογαριασμό της PETA.

Γνωστή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων η Σίλβερστοουν που έχει βγάλει από τη διατροφή της κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα ως γνήσια vegan φωτογραφήθηκε γυμνή μέσα στο δάσος, κρατώντας το κεφάλι ενός πρόβατου.

Σε video που συνοδεύει το γυμνό πορτρέτο της η Σίλβερστοουν αναφέρεται στα βασανιστήρια αλλά και τους ακρωτηριασμούς που των προβάτων που εκτρέφονται για το μαλλί τους και προτρέπει τους καταναλωτές να προτιμούν άλλα υλικά.

“Είναι πιο οικονομικά και πολύ ευφάνταστα στον σχεδιασμό τους. Ας αφήσουμε ήσυχα τα πρόβατα, αφού δεν μας είναι τόσο απαραίτητο το μαλλί τους. Όπως κυκλοφορούν πολύ μοντέρνα αξεσουάρ και ρούχα από δερματίνη έτσι κυκλοφορούν και ρούχα από εναλλακτικά υλικά που ζεσταίνουν εξίσου ή και περισσότερο από το μαλλί” αναφέρει.

Η PETA που έχει προκαλέσει πολλές φορές σάλο με την τόλμη και τον όχι πάντα πολιτικά ορθό ακτιβισμό της ιδρύθηκε το 1980 και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 5 εκατομμύρια μέλη στον κόσμο.

Alicia Silverstone Wool3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ