ΜΟΔΑ

Σαμάνθα Κάμερον: από την Ντάουνιγκ Στριτ, σχεδιάστρια μόδας

Σαμάνθα Κάμερον: από την Ντάουνιγκ Στριτ, σχεδιάστρια μόδας

Η Μελάνια Τραμπ διχάζει τους σχεδιαστές μόδας, η Μισέλ Ομπάμα κάνει πολιτική φορώντας Ιταλικά label και η Σαμάνθα Κάμερον αποφασίζει να αποδείξει σε όλους τι έμαθε για τη μόδα δίπλα από το σύζυγο της, Ντέιβιντ Κάμερον -πριν το Brexit γίνει και το δικό του Exit από τα αξιώματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Σε αποκλειστική συνέντευξη της στη βρετανική Vogue η σύζυγος του Κάμερον, Σαμάνθα, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το νέο της επιχειρηματικό σχέδιο. Οι πρώτες 40 δημιουργίες της ετικέτας θα είναι διαθέσιμη στα Selfridges αλλά και online στον ιστότοπο Net-a-Porter και όλες μπορούν πλέον να έχουν το στιλ μιας γυναίκας που έζησε στη Ντάουνινγκ Στριτ αλλά ποτέ δεν αντικατέστησε την αγάπη της για τη μόδα με την πολιτική.

Περίπου πέντε μήνες μετά την (εσπευσμένη) αναχώρηση της οικογένειας Κάμερον από την πρωθυπουργική κατοικία η πρώην πρώτη κυρία της Βρετανίας, λάτρης των ντεφιλέ από παλιά, ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του 2017 η φίρμα με εμπορικό σήμα "Cefinn" -όνομα που εμπνεύστηκε από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών της (Ελγουεν, Φλόρενς, Ιβάν, Νάνσι)- θα είναι διαθέσιμη σε όλες.

https://www.instagram.com/p/p

"Υπάρχουν πολλές αμερικανικές και γαλλικές φίρμες στη μόδα και σε προσιτές τιμές αλλά δεν υπάρχουν τόσες βρετανικές", εξηγεί σε συνέντευξή της στη βρετανική έκδοση του Vogue.

"'Όπως σε όλους τους σχεδιαστές μόδας, τα ρούχα της Σαμάνθα Κάμερον αντανακλούν τις δικές της προτιμήσεις, με απλές και καθαρές γραμμές και μια ιδιαίτερη προσοχή στα υλικά ώστε να μην φαίνονται πολύ ταλαιπωρημένα στο τέλος της ημέρας", δήλωσε στους Times η Αλεξάντρα Σούλμαν, διευθύντρια σύνταξης στη Vogue Βρετανίας. Ωστόσο, αν και δεν θα πωλούνται σε αστρονομικές τιμές, τα ρούχα της Κάμερον δεν απευθύνονται σε όλα τα πορτοφόλια.

Πιστή της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, η 45χρονη Κάμερον προκάλεσε συχνά ενθουσιασμό στους λάτρεις της μόδας με τη μοντέρνα και κομψή εμφάνισή της τα έξι χρόνια της πρωθυπουργίας του συζύγου της. Ένα στιλ που σίγουρα θα χαρακτηρίζει την κολεξιόν της.

Σχολιάζοντας τη νέα φίρμα ένδυσης, η Telegraph εκτιμά ότι αυτό δείχνει μια εξέλιξη του στυλ των ζευγαριών που κυβερνούν στη Βρετανία. "Πριν ακόμη από μερικά χρόνια και μόνο η ιδέα πως μια πρώην πρώτη κυρία μπορεί να λανσάρει τη δική της φίρμα στο χώρο της μόδας ήταν αδιανόητη. Αλλά εάν το 2016 μας έμαθε κάτι, είναι να συνηθίσουμε το αδιανόητο", γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Έχοντας εκπροσωπήσει το British Fashion Council ως πρέσβειρα σε μυριάδες δημόσιες εκδηλώσεις, η Σαμάνθα Κάμερον αποκάλυψε ότι έκανε σεμινάρια μόδας όσο ήταν ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ. Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη της επαγγελματική σχέση με τη βιομηχανία του στιλ. Η Σαμάνθα Κάμερον είναι δημιουργική σύμβουλος της εταιρίας με πολυτελή δερμάτινη είδη, Smythson.

smantha bazaar

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανυπομονεί να μιλήσει για τα λάθη του

Παράλληλα ο σύζυγος της Ντέιβιντ Κάμερον έχει υπογράψει συμφωνία με εκδοτικό οίκο για να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του. Το συμβόλαιο του εννοείται είναι παχυλό καθώς η αυτοκρατορία των εκδόσεων HarperCollins Publishers θα καταθέσει £800.000 στον πρώην πρωθυπουργό για να αποκαλύψει όλα όσα έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της διακυβέρνησης του. Η αυτοβιογραφία του Κάμερον αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018.

"Ανυπομονώ να δώσω εξηγήσεις για όλες τις αποφάσεις που πήρα. Θα είμαι ειλικρινής για όλα όσα έκανα σωστά αλλά και τα λάθη μου" διευκρίνησε σε συνέντευξη του ο Ντέιβιντ Κάμερον.

guardian

ΔΗΜΟΦΙΛΗ