ΜΟΔΑ

«Το σώμα μου, η επιλογή μου». Η Emily Ratajkowski αντεπιτίθεται

«Το σώμα μου, η επιλογή μου». Η Emily Ratajkowski αντεπιτίθεται

Κάποιες μέρες πριν η τολμηρή -τόσο στις φωτογραφίσεις όσο και στις θέσεις της- Emily Ratajkowski έγινε, άθελα της, ξανά viral με τις απροκάλυπτα γυμνές φωτογραφίες της -λήψεις που σε πρώτη ανάγνωση εκτιμήθηκαν ως πορνογραφικές.

Οι μέχρι τώρα ανέκδοτες λήψεις της από τον φωτογράφο Jonathan Leder τραβήχτηκαν πριν από τέσσερα χρόνια για τις ανάγκες περιοδικού και σήμερα εκδίδονται ξανά χωρίς την άδεια της.

"Είναι παραβίαση της ζωής μου" έγραψε η Ratajkowski στα κοινωνικά της δίκτυα, όχι μόνο γιατί ούτε της ζητήθηκε, αλλά ούτε έδωσε ποτέ τη συγκατάθεσή της για να εκδοθεί το λεύκωμα "Leder/Ratajkowski", γεμάτο από 71 και πλέον γυμνά πορτρέτα του μοντέλου.

"Κρατήθηκα για να μην τοποθετηθώ δημόσια για τις φωτογραφίες που πρόσφατα έδωσε στην κυκλοφορία ο Leder για να μην τον εκθέσω δημόσια. Αλλά έφτασα στα όρια μου!" έγραψε στο Τwitter της διευκρινίζοντας ότι η φωτογράφιση έγινε για να δημοσιευθεί σε ένα αισθησιακό shooting περιοδικού το 2012 -και εκεί έπρεπε η ιστορία και η έκθεση τους να λήξει.

"Αυτές οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται χωρίς την άδειά μου είναι ένα ακόμη παράδειγμα σε όλα όσα αντισκέκομαι σθεναρά και δικαιολογούν αυτό που πρεσβεύω: οι γυναίκες έχουμε το δικαίωμα να επιλέγουμε πότε και πως θέλουμε να μοιραστούμε τη σεξουαλικότητα και τα σώματα μας" συνεχίζει.

1 copy

"Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έδωσα έγγραφη άδεια αναδημοσίευσης τους, ούτε πληρώθηκα για αυτό. Θα ήθελα να κρατηθεί ιδιωτικό το νομικό καθεστώς αυτής της φωτογράφισης και θα το εκτιμούσα αν βγάζετε τα συμπεράσματα σας, βασισμένα σε αλήθειες και όχι υποθέσεις" προσθέτει η 25χρονη από τη Βρετανία.

"Το σώμα μου, η επιλογή μου" καταλήγει συνεχίζοντας όλα όσα ξεκίνησε καιρό πριν. Να υπερασπίζεται την αυτοδιαχείριση της γυναίκας και της σεξουαλικότητας της όπως τότε που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο της παρέα με την Κιμ Καρντάσιαν Ουέστ.

Kim Kardashian And Emily Ratajkowski Naked Selfie

ΔΗΜΟΦΙΛΗ