ΜΟΔΑ

Η πρώτη συλλογή αντρικών ρούχων της Στέλλα ΜακΚάρτνει είναι γεγονός

Η πρώτη συλλογή αντρικών ρούχων της Στέλλα ΜακΚάρτνει είναι γεγονός
twitter/ Stella McCartney

Την πρώτη της συλλογή ανδρικών ενδυμάτων της, ένα μείγμα φανταστικής ραφής και casual ντυσίματος παρουσίασε η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ.

Εδώ και 20 χρόνια από τότε που αποφοίτησε από τη Σχολή Τεχνών και Ντιζάιν Σεντ Μάρτινς και παρουσίασε την κολεξιόν της με τις φίλες της, τα τοπ-μόντελς Κέιτ Μος και Ναόμι Κάμπελ, η διάσημη σχεδιάστρια είχε ασχοληθεί αποκλειστικά με τη γυναικεία σειρά.

Ο μόνος στον οποίο έχει σχεδιάσει κοστούμια κατά παραγγελία είναι ο πατέρας της, γεγονός που έκανε πολλούς να αναρωτιούνται γιατί ποτέ δεν είχε επεκταθεί στο σχεδιασμό αντρικών ρούχων.

Μάλιστα πολλοί από τις οπαδούς της υποστήριζαν ότι το μεγάλο ταλέντο της είναι η έξυπνη προσαρμογή ανδρικών στοιχείων. Πλέον, έρχεται να τους ανταμείψει με τη νέα της συλλογή.

Η σειρά αντλεί έμπνευση από τα ρούχα που φορούσε ο πατέρας της τη δεκαετία του 1960, αλλά στη συλλογή περιλαμβάνονται επίσης πολυτελή αθλητικά είδη, όπως μπλούζες με κουκούλα, ένα νεύμα στην υποκουλτούρα rave της δεκαετίας του 1990, μια δεκαετία που είναι προφανώς πιο κοντά στις δικές της προτιμήσεις.

Η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ θεωρείται σχεδιάστρια με αρχές, κληρονομημένες εν μέρει από τον πατέρα της, αλλά και από τη μητέρα της Λίντα ΜακΚάρτνεϊ, η οποία ήταν μία αφοσιωμένη χορτοφάγος. Κατά συνέπεια, η κόρη τους δεν χρησιμοποιεί ούτε δέρμα, ούτε γούνα στη γυναικεία συλλογή της και τα ανδρικά ενδύματα είναι συνεπή με αυτή τη φιλοσοφία.

Σχεδόν το ήμισυ αυτής της συλλογής είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά όπως αναγεννημένο κασμίρ και οργανικό βαμβάκι και τζιν. Αυτό είναι το σύγχρονο menswear για τον άντρα που έχει και κοινωνική συνείδηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ